ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Η Περιφέρεια εστιάζει στην ενότητα αλλά και τη ποιότητα των εκδηλώσεων για τα 200χρονα


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εστιάζει στην ενότητα, αλλά και την ποιότητα, όσον αφορά τις εκδηλώσεις με τις οποίες θα τιμήσει -του χρόνου- την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χθες Τετάρτη 1η Ιουλίου, σε παρέμβασή του κατά τη συνεδρίαση -υπό την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου- της γνωμοδοτικής επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, η επιτροπή είναι γνωμοδοτική και τις αποφάσεις λαμβάνουν τα θεσμικά όργανα, δεσμεύτηκε πάντως ότι ''η γνώμη που εκφράζει η επιτροπή θα αντιμετωπίζεται πάντα με μεγάλο σεβασμό''.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι η Περιφέρεια θα συνεργάζεται με όλους, αλλά τις εκδηλώσεις της θα τις διοργανώσει μόνη της -στις έδρες των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων και ενδεχομένως και σε ορισμένες ακόμα πόλεις.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι η Περιφέρεια θα δρομολογήσει εκδόσεις και επανεκδόσεις σημαντικών ιστορικών βιβλίων, κι ακόμα τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικών ταινιών, θεατρικών έργων, όπως επίσης θα διοργανώσει εκδηλώσεις για την καθημερινή ζωή το 1821, άλλες για την παρουσίαση της προσωπικότητας των αγωνιστών της Επανάστασης, καθώς και εκδηλώσεις με γνήσια μουσική εκείνης της εποχής.

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην παρέμβασή του, υπογράμμισε ότι ''θα καταβληθεί η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως τιμώμενης στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με ένα εξαιρετικό περίπτερο στο οποίο θα κυριαρχεί το στοιχείο του 1821''.
« PREV
NEXT »