ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ενημέρωση του Δ.Σ. της Αρκαδία Α.Ε. για τις προτεραιότητες της Περιφέρειας ως προς το ΣΔΑΜ της ΜεγαλόποληςΟ περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ενημέρωσε το Δ.Σ. της Αρκαδία Α.Ε. -κατά τη συνεδρίασή του, χθες Παρασκευή 3 Ιουλίου- σχετικά με τις θέσεις της Περιφέρειας όσον αφορά την μετάβαση της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή, όπως αυτές μεταφέρθηκαν από τον ίδιο κατά τη πέμπτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της εν λόγω Επιτροπής, ο περιφερειάρχης έθεσε, με ιδιαίτερη έμφαση, ως απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια, την κανονικοποίηση της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής

Ως πρώτο δημόσιο έργο θεωρούμε για την Μεγαλόπολη -και την Πελοπόννησο γενικότερα- την κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Καμία προοπτική ανάπτυξης δεν υπάρχει για μια Βιομηχανική Περιοχή χωρίς σύνδεση με το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο και το συγκριτικό οικονομικό πλεονέκτημα που φέρνει αυτή η σύνδεση.
Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, απηύθυνε προς τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Κωστή Μουσουρούλη πρόσκληση να επισκεφθεί, μαζί με μέλη της ομάδας του master plan και με συνεργάτες του, την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη προκειμένου να συζητήσουν με τους φορείς και να ενημερωθούν για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
« PREV
NEXT »