ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Με την Πρέσβη της Αυστρίας Hermine Poppeller συναντήθηκε ο υφυπουργός εξωτερικών Κώστας Βλάσης


Με την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller, συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στους άξονες πολιτικής για τον Απόδημο Ελληνισμό, κάνοντας ειδική μνεία στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων στο εξωτερικό. Ο Υφυπουργός τόνισε, επίσης, την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Ελλάδα ο εορτασμός των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ενώ στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων αυτών αναμένεται να συμπεριληφθεί η Βιέννη, πόλη στην οποία έδρασε ο Ρήγας Βελεστινλής. Ο Υφυπουργός κ. Βλάσης εξήρε, τέλος, τις προσπάθειες Ελλάδας και Αυστρίας, που οδήγησαν στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Η αυστριακή Πρέσβης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο κρατών σε ανώτατο επίπεδο, στο πλαίσιο της συμμετοχής Ελλάδας και Αυστρίας στο Smart Covid-19 Management Group, ενώ αναφέρθηκε στη μακρόχρονη παρουσία Ελλήνων στην Αυστρία, η οποία αποτελεί γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Τέλος, η Πρέσβης κα Poppeller επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς για τους Αυστριακούς, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι η προτίμηση αυτή θα επιβεβαιωθεί και κατά τη φετινή περίοδο.
« PREV
NEXT »