ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Παράλληλη λαϊκή αγορά στο Δήμο Μεγαλόπολης την Παρασκευή 5 Ιουνίου

 

Ο Δήμος Μεγαλόπολης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εμπεριέχονται οι λεπτομέρειες σχετικά με την λειτουργία της παράλληλης λαϊκής αγοράς στη Μεγαλόπολη την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μεγαλοπολής: 

Λόγω, αφενός της αύξησης του αριθμού των ενδιαφερομένων παραγωγών και εμπόρων να προσέλθουν στην Λαϊκή Αγορά Μεγαλόπολης (λόγω των εποχιακών προϊόντων), αφετέρου της μεγάλης προσέλευσης συμπολιτών μας τις τελευταίες εβδομάδες, αποφασίστηκε η λειτουργία παράλληλης Λαϊκής Αγοράς, από την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 και έως την λήξη των περιοριστικών μέτρων του covid-19.

Κρίνεται αναγκαία η λήψη της εν λόγω απόφασης, προκειμένου να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας, η επάρκεια των αγαθών και η ασφαλής πρόσβαση των καταναλωτών, αποφεύγοντας τον συγχροτισμό.

Η παράλληλη Λαϊκή Αγορά, θα πραγματοποιηθεί τις ίδιες ώρες στην οδό Ανδριοπούλου, από την συμβολή της με την Λεωνίδα Ζέρβα έως την συμβολή της με την Αγίου Κωνσταντίνου.

Επιγραμματικά θα λειτουργήσουν:

Ο τομέας πώλησης Διατροφικών Προϊόντων/Προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής, δηλαδή οι πάγκοι που τοποθετούνται εντός του στεγάστρου και στην οδό Ανδριοπούλου.

Ο τομέας πώλησης Βιομηχανικών/Βιοτεχνικών προϊόντων, δηλαδή οι πάγκοι που τοποθετούνται εκτός του στεγάστρου.

Για την προστασία των πωλητών και των καταναλωτών, εξακολουθούν να ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

α) οι πάγκοι μεταξύ των πωλητών να βρίσκονται σε απόσταση τριών (3) μέτρων.
Ο ενδιάμεσος χώρος πρέπει να είναι ελεύθερος από αντικείμενα

β) ΌΛΟΙ οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήση

γ) ΌΛΟΙ οι πωλητές οφείλουν να τοποθετούν, σε εμφανές σημείο του πάγκου τους, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα

δ) οι καταναλωτές να μη συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς, αλλά να διατηρούν απόσταση μεταξύ τους.

Στο σχεδιάγραμμα της Λαϊκής που θα βρίσκεται αναρτημένο στον χώρο της αγοράς, αποτυπώνονται οι θέσεις στις οποίες επιτρέπεται να αναπτυχθούν οι εγκαταστάσεις  των πωλητών.

Η τήρηση του σχεδιαγράμματος και του ελέγχου ταυτοπροσωπίας των πωλητών της Λαϊκής  Αγοράς θα γίνει από τις Αρμόδιες Ελεγκτικές Αρχές.

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών

                           Δημήτρης Σιέμπος 
« PREV
NEXT »