ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας στο Αιολικό πάρκο Παρθενίου με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος | ''Προασπιζόμαστε το περιβάλλον - Προασπιζόμαστε την ίδια μας τη ζωή'' (pics - vid)


''Σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, ο άνθρωπος έπρεπε να παλεύει με τη Φύση για να επιβιώσει. Σ’ αυτόν τον αιώνα, έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι για να επιβιώσει, πρέπει να την προστατέψει''
Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί ως παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος. Η φετινή επέτειος της, φέρνει στο
Το μήνυμα πως είναι η ώρα της φύσης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ αυτή τη δύσκολη, για τον πλανήτη μας, στιγμή.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης γίνονται ολοένα και πιο απειλητικές με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να πολλαπλασιάζονται.
Ταυτόχρονα, η πανδημία του κορονωϊού, που η εξάπλωσή της συνδέεται με την κλιματική κρίση και την πίεση που δέχεται η βιοποικιλότητα, δείχνουν πως το καθήκον για τη δράση γίνεται πιο επιτακτικό.

Η βασική πηγή του προβλήματος είναι το οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο που προσπαθεί να μεγιστοποιεί τα κέρδη του κεφαλαίου σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.


Βιώνουμε πλέον στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο μια περίοδο «περιβαλλοντικής βαρβαρότητας», κάτι που μας το επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, που προχώρησε στην απορρύθμιση της προστασίας του περιβάλλοντος ψηφίζοντας το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.
Οφείλουμε να σκεφτούμε και να αφουγκραστούμε το μήνυμα που μας στέλνει η φύση και να την υπερασπιστούμε από τη κερδοσκοπία και την ιδιωτικοποίηση.
Προασπιζόμαστε το περιβάλλον - Προασπιζόμαστε την ίδια μας τη ζωή! Με το σύνθημα αυτό η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας μας υπενθυμίζει την αξία του περιβάλλοντος αλλά και την επιτακτική ανάγκη διαφύλαξης του. Η μέρα του περιβάλλοντος γιορτάζεται με διάφορες δράσεις υποστήριξης παγκόσμια!


Με αφορμή τη μέρα αυτή εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας παρευρέθηκαν στο Παρθένιο όρος και το Αιολικό πάρκο προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει για το περιβάλλον η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις στα βουνά της χώρας μας, όπως το επιτρέπει ο νέος περιβαλλοντοκτόνος νόμος που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση!

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαζαχαρίας Τάσος, Γραμματέας της Ν.Ε. Αρκαδίας, η κ. Σκούρτη Ρούλα, Πρόεδρος Συλλόγου Ενεργών Πολιτών ''Πυξίδα'' - Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας και ο κ. Φαράντος Γεώργιος, Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Εκπρόσωπος από την επιτροπή ''Προοδευτική Συμμαχία για το Δήμο Τρίπολης'', κατακεραύνωσαν το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και τις σκανδαλώδεις διατάξεις του σχετικά με τον “Εκσυγχρονισμό Της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας”.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης τοποθετήθηκε το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, το οποίο αποσαθρώνει πλήρως τη προστασία των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura, στο βωμό του κέρδους και των επενδυτών οι οποίοι στοχεύουν στην υπερεκμετάλλευση των περιβαλλοντικών πόρων μη σκεπτόμενοι τις δυσμενείς συνέπειες για τις μελλοντικές γενιές.« PREV
NEXT »