ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού στην Τοπική Μονάδα Υγείας και στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης (pics)


Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, κατά την επίσκεψή του στην Τοπική Μονάδα Υγείας και στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης, στις 26.6.2020, ενημερώθηκε από τους διευθυντές τους για την κατάσταση που επικρατεί σ΄ αυτά και συζήτησε μαζί τους και με εργαζόμενους για την προοπτική της λειτουργίας τους.

Ο Γιώργος Παπαηλιού, αφού υπενθύμισε τη διάλυση του ΙΚΑ-ΠΕΔΥ, με την απόλυση χιλιάδων γιατρών (13 στην Αρκαδία) το 2014 επί υπουργίας υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, υπογράμμισε τη σημασία της ΤΟΜΥ, που θεσμοθετήθηκε επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και του ΚΥ Τρίπολης στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για χιλιάδες συμπολίτες μας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης.

Στη συνέχεια, κατέστησε σαφές ότι οι ΤΟΜΥ πρέπει να ενσωματωθούν οργανικά στο ΕΣΥ και μετά τη λήξη της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, προκειμένου να επιτελέσουν πλήρως την αποστολή τους, την πρόληψη, την ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών, τη διενέργεια εμβολιασμών, την κατ΄ οίκον φροντίδα και την πλήρη λειτουργία του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Όμως για την πλήρη επιτέλεση της αποστολής τους, απαιτείται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, απαραιτήτως γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, όπως παιδιάτρου, γυναικολόγου, ακτινολόγου και ψυχιάτρου, που σήμερα λείπουν και δεν έχει δρομολογηθεί η πρόσληψή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να αξιοποιηθούν πλήρως και το μικροβιολογικό εργαστήριο και το καινούργιο ψηφιακό ακτινογραφικό.

Είναι προφανές, ότι η πρόσφατη πανδημία ανέδειξε την ανεκτίμητη αξία του δημόσιου συστήματος υγείας και την ανάγκη να δρομολογηθούν γενναίες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υποδομές, με ταυτόχρονη εργασιακή και μισθολογική αναβάθμιση του προσωπικού.

Χρειάζεται πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση και όχι προς την αντίθετη, αυτήν της ιδιωτικοποίησης, προς την οποία κινείται η κυβέρνηση της ΝΔ.


« PREV
NEXT »