ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ανακοίνωση Ένωσης Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας για την εγκατάλειψη της περιοχής


Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας με αφορμή την επίσκεψη – περιοδεία μελών της στα χωριά της Φαλαισίας. 

Μια επίσκεψη η οποία οδήγησε σε αρκετές διαπιστώσεις που έχουν να κάνουν με αρκετά προβλήματα, ελλείψης και εγκατάλειψης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: 

«Η Ε.Π.Σ.Φ.Α. πραγματοποίησε περιοδεία στα χωριά της Φαλαισία, την 7η και 8η Ιουνίου 2020 με τους κκ Μπένο Παναγιώτη – πρόεδρο , Παπαχρήστο Παναγιώτη – γενικό γραμματέα και Κουλουρά Γεώργιος – ειδικός γραμματέας με σκοπό να ενημερωθούν για τα προβλήματα της περιοχής από τους προέδρους των συλλόγων και τους μόνιμους κατοίκους της Φαλαισίας. 

Διαπιστώσαμε:

1. Ένα οδικό δίκτυο το οποίο είναι σε κακή κατάσταση και απαρχαιωμένο που σε αρκετά σημεία υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος με κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς να μην μπορέσουν να περάσουν τα οχήματα της πυροσβεστικής.
2. Η μη ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου Καμάρα – Σκορτσινού, για την άμεση διασύνδεση της Ανατολικής και Δυτικής Φαλαισίας.
3. Η ανυπαρξία σημείων συνάντηση για τους συγχωριανούς (Καφενεία, αναψυκτήρια, αίθουσες για τους συλλόγους). 
4.Έλλειψη παιδικών χαρών. 
5.Ιατρική και Φαρμακευτική παροχή για τους μόνιμους κατοίκους των χριών 
6.Το κάστρο του Λεονταρίου εγκαταλειμμένο και με πυκνή βλάστηση από αγριόχορτα. 
7.Ο μύλος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στα Γιαννεΐκα ερειπωμένος. 

Στους εορτασμούς της Μάχης της Δραμπάλας εκθέσαμε εκ νέου τα αιτήματα μας στον Αντιπεριφερειάρχη κο Λαμπρόπουλο Χρήστο και στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κο Χριστογιαννόπουλο Αθανάσιο, όπου επιμένουμε να απαιτούμε το μερίδιο που ανήκει στην Φαλαίσια από την δίκαιη μεταλιγνιτική ανάπτυξη της Μεγαλόπολης. 

Μην ξεχνάμε ότι τα χωριά της Φαλαισίας είναι στον Δήμο Μεγαλόπολης και ότι οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της την στηρίζουν οικονομικά εδώ και πολλά χρόνια. Ο Πρόεδρος Μπένος Παναγιώτης Ο Γενικός Γραμματέας Παπαχρήστος Παναγιώτης».

Ο Πρόεδρος Μπένος Παναγιώτης 
Ο Γενικός Γραμματέας Παπαχρήστος Παναγιώτης

Φωτογραφίες:

« PREV
NEXT »