ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Υπάρχει περίπτωση να κολλήσω κορωνοϊό στη παραλία; | Μεταδίδεται από την άμμο και τη θάλασσα;


Η Πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει πολλά από αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένα. Η θερινή περίοδος πλησιάζει και το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι διαφορετικό, καθώς οι πολίτες είναι συγχυσμένοι σχετικά με το αν ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί στις παραλίες.

Μπορεί κάποιος να κολλήσει από την χρήση μιας ξαπλώστρας, από την επαφή του σώματός του με την άμμο στις παραλίες ή ακόμη και από το κολύμπι στο νερό της θάλασσας; Αυτά είναι τα ερωτήματα που ταλανίζουν καθημερινά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ειδικοί δηλώνουν πως το να ξαπλώσει κάνεις στην άμμο είναι ασφαλές και πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Σχετικά με το αν μπορούν να επιβιώσουν τα σταγονίδια ενός ανθρώπου που νοσεί πάνω στην άμμο, επιστήμονες απαντούν πως οι συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα δηλαδή η ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι ευνοϊκές προκειμένου τα μικρά σωματίδια να επιβιώσουν πάνω στους κόκκους της άμμου και να μεταδοθούν σε άλλους ανθρώπους. Με το κολύμπι στη θάλασσα κανένα μικρόβιο δεν μπορεί να μεταδοθεί από το νερό και έτσι να νοσήσουμε.

Παρόλα αυτά, οι αποστάσεις και εντός της θάλασσας κρίνεται απαραίτητο να διατηρούνται. Σχετικά με τη χλωρίωση στις πισίνες η χρήση χλωρίου θα πρέπει να γίνεται κανονικά το βράδυ ώστε την επόμενη μέρα που θα τη χρησιμοποιήσουν οι λουόμενοι να έχει εξατμιστεί.

Για το πώς  θα κάνουμε μπάνιο φέτος στις παραλίες οι ειδικοί επισημαίνουν πως το να κρατάμε τις απαιτούμενες αποστάσεις είναι το καλύτερο μετρό ώστε να μην έρθουμε σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει.
« PREV
NEXT »