ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στη Βόρεια Κυνουρία


Ξεκίνησε η εφαρμογή καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2020 σε όλες τις αστικές και εν μέρει περιαστικές περιοχές του Δήμου μας. Η πρώτη εφαρμογή ψεκασμού έγινε από 22 έως 25 Απριλίου και ακολούθησε η δεύτερη εφαρμογή από 15 έως 17 Μαΐου. Για να αντιμετωπιστεί άμεσα και δραστικά το πρόβλημα των κουνουπιών πραγματοποιούνται ψεκασμοί σε περιοχές αστικού και εν μέρει περιαστικού περιβάλλοντος.

Ως μέθοδος καταπολέμησης των κουνουπιών εφαρμόζεται ο ψεκασμός από το έδαφος των εστιών εκκόλαψης ανώριμων σταδίων κουνουπιών (προνυμφών) σε όλα τα στάσιμα ύδατα και όπου η πρόσβαση με επίγεια μέσα είναι δυνατή.

Η εφαρμογή των ψεκασμών βασίζεται στον εντοπισμό και στην χαρτογράφηση των εν δυνάμει εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών και ο έλεγχος παρουσίας προνυμφών κουνουπιών στις πάσης φύσης υδατοσυλλογές που αποτελούν τις σημαντικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών εντός των οικισμών, στο φυσικό σύστημα και εν μέρει στο περιαστικό.


Η διενέργεια των επίγειων ψεκασμών πραγματοποιείται ανά 25-30ήμερο στο σύνολο των εστιών στις οποίες εντοπίστηκαν προνύμφες κουνουπιών, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, μέσω επαρκών και κατάλληλα εξοπλισμένων επίγειων συνεργείων με κατάλληλα ψεκαστικά μηχανήματα υψηλής πιέσεως.
Ακολουθούμε όλοι τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με το πώς θα περιορίσουμε τα σημεία που τα κουνούπια αφήνουν τα αυγά τους:

1. Δεν αφήνουμε στάσιμα νερά πουθενά, μέσα και έξω από το σπίτι μας, σε μπαλκόνια, στην αυλή, στο χωράφι μας 
2. Όλα τα αντικείμενα που μαζεύουν νερό, πχ: βαρέλια κουβάδες κάδοι λεκάνες βάζα πιατάκια γλαστρών ελαστικά αυτοκινήτων καρότσια βάρκες στέρνες/ποτίστρες ζώων διακοσμητικές λιμνούλες πηγάδια δεξαμενές τα αναποδογυρίζουμε, ή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα τα αδειάζουμε ή ανανεώνουμε το νερό τους και τα καθαρίζουμε σχολαστικά, ή τα καλύπτουμε
3. Απομακρύνουμε τα στάσιμα νερά από εγκαταλελειμμένες πισίνες και σιντριβάνια, δεξαμενές, υπόγεια, θεμέλια οικοδομών.
4. Καθαρίζουμε τις υδρορροές, τα φρεάτια και τα λούκια από φύλλα και σκουπίδια.
5. Καλύπτουμε με σήτα τους αγωγούς εξαερισμού των βόθρων.


Υπενθυμίζουμε ότι κάθε πολίτης θα πρέπει να προφυλάσσεται και να λαμβάνει μέτρα ατομικής προστασίας με κατάλληλα ρούχα, τη χρήση εγκεκριμένων δραστικών εντομοαπωθητικών ουσιών σώματος, χρήση σητών, κουνουπιέρων, ανεμιστήρων και κλιματιστικών και εντομοαπωθητικών χώρου.


« PREV
NEXT »