ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Βόρεια Κυνουρία | Καμπύλης - Περδικάκη σε μια από κοινού ενημέρωση | Το Κέντρο Υγείας Άστρους διαθέτει πλέον μαία για την εξυπηρέτηση των γυναικών του Δήμου (vid)


Πραγματοποιήθηκε χθες ενημέρωση από το Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας και τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους κ. Περδικάκη Πηγή σχετικά με τα τρέχοντα θέματα και τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα για τη Βόρεια Κυνουρία και την επαναλειτουργία των σχολείων του Δήμου και συγκεκριμένα για την Γ' λυκείου που μπήκε στις τάξεις έπειτα από όλες τις απαραίτητες ενέργειες οι οποίες έγιναν ώστε τα παιδιά να παραμείνουν σε ασφαλές περιβάλλον. Με προγραμματισμένες απολύμανσεις και χορήγηση γαντιών, αντισηπτικών και μασκών στους διευθυντές ξεκίνησαν τα σχολεία, όπως τόνισε ο κ. Καμπύλης. 
Σχετικά με τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση ενώ το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ολοκληρωθεί και η επόμενη φάση ώστε να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι τις κάρτες τους. Η δομή του Δήμου που είχε αναλάβει την εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο του κορονοϊού θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
Σχετικά με τη λαϊκή αγορά ο δήμαρχος τόνισε πως μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπάρξει απόφαση για το αν θα λειτουργήσει και παράλληλη λαϊκή στο Δήμο για την ασφαλή εξυπηρέτηση των πολιτών. Προς το παρόν παραμένουν κλειστές οι αθλητικές δομές γιατί δεν εξυπηρετούν αθλητές υψηλού αθλητικού επιπέδου.
Όσον αφορά, τα καταστήματα εστίασης ο Δήμαρχος τόνισε πως μέλημά μας είναι να βοηθήσουμε τις ντόπιες επιχειρήσεις και προέτρεψε τους καταναλωτές να προτιμήσουν την ντόπια αγορά προκειμένου να ενισχυθεί. 

Στην ίδια ενημέρωση συμμετείχε και κ. Περδικάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους η οποία τόνισε πως οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται πλέον στο Κ.Υ. ελεύθερα χωρίς να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία. Όσον αφορά τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού αυτά θα εξετάζονται στο isobox που δόθηκε από την Περιφέρεια για τις ανάγκες του κέντρου υγείας.

Στην ανακοίνωση της συμπεριέλαβε και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και συγκεκριμένα μιας μαίας η οποία θα μπορεί να εξυπηρετεί τις εγκυμονούσες και όχι μόνο από δω και πέρα. Οι εγκυμονούσες αλλά και οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν γυναικολογικό έλεγχο αλλά και ασκήσεις ανώδυνου τοκετού μπορούν πλέον να απευθυνθούν στην αρμόδια μαία. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός της στοχοποίησης και περιθωριοποίησης του ζευγαριού από το Στόλο Κυνουρίας. Η κ. Περδικάκη τόνισε πως το ζευγάρι έχει επανεξεταστεί και βρέθηκαν αρνητικοί στο κορονοϊό. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κάποιος καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν πλέον αντισώματα και δεν μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό καθώς δεν είναι ασθενείς. Προέτρεψε τον κόσμο να μην περιθωριοποιεί τους ανθρώπους και κανέναν πρώην φορέα κορονοϊού.

Στην ενημέρωση του, ο Δήμαρχος μίλησε και για το θέμα των αδέσποτων του Δήμου. 

Δείτε όσα είπαν στο παρακάτω βίντεο:

« PREV
NEXT »