ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

''Τους έζωσαν τα φίδια'' | Επέλαση ερπετών στη Δυτική Ελλάδα


Φίδια έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας σκορπίζοντας τρόμο σε ανυποψίαστους ανθρώπους. Οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή ''ξύπνησαν'' τα ερπετά από τη χειμερία νάρκη και άρχισαν τις εμφανίσεις σε παραλίες, πόλεις και ... αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου στην παραλία Μέγα άμμος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, η θάλασσα ξέβρασε ένα φίδι λαφιάτη του οποίου το μήκος έφτανε το 1,5 μέτρο. 

Το φίδι ήταν νεκρό, ωστόσο οι λουόμενοι ταράχτηκαν μπροστά στο θέαμα του. Σημειώνεται ότι ο λαφιάτης δεν ανήκει στα δηλητηριώδη φίδια, δεν επιτίθεται σε ανθρώπους και τρέφεται κατά κύριο λόγο με μικρά θηλαστικά. 
Σε βίντεο καταγράφηκε και ένα ακίνδυνο αγιόφιδο το οποίο εξωτερικά μοιάζει με την οχιά που έκανε την εμφάνισή του στην παραλία της Ψανής στη Ναυπακτία. 
Αντίστοιχα, το απόγευμα του Σαββάτου στο Μεσολόγγι οδηγός εντόπισε κουλουριασμένο μέσα στη μηχανή του ένα φίδι. Η πυροσβεστική χρειάστηκε ώστε να το απεγκλωβίσει μιας και βρισκόταν σε μη προσβάσιμο σημείο.


Παρόμοιο περιστατικό και στο κέντρο της Πάτρας όπου μία γυναίκα βρήκε ένα φίδι που είχε τρυπώσει μέσα στο αυτοκίνητό της, εκεί η συνδρομή της πυροσβεστικής αποδείχθηκε μάταιη μιας και δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν. 

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο του Αγρινίου καθώς πριν από 10 μέρες ένα φίδι πήδηξε από την καρότσα ενός αγροτικού φορτηγού σε ένα άλλο όχημα, η πυροσβεστική δεν κατάφερε να το εντοπίσει παρόλο που σήκωσαν το όχημα με γρύλο.
« PREV
NEXT »