ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Θέμα ημερών η επανενεργοποίηση της γραμμής Κόρινθος - Άργος - Ναύπλιο


Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ανακοινωθεί και επίσημα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η επανεργοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Αργους – Ναυπλίου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες Τρίτη 26 Μαΐου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο.

“Ο ΟΣΕ είναι απολύτως έτοιμος να ανακοινώσουμε επισήμως, μέσα στις επόμενες ημέρες, την επανενεργοποίηση της γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο”
δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, ο οποίος την Πέμπτη 28 του μήνα συναντάται στην Αθήνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και στελέχη του Οργανισμού.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας υπενθύμισε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το χρησιδάνειο μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της Περιφέρειας για την παραχώρηση στην τελευταία της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι και μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μπουν οι υπογραφές, πιθανόν και παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Τέλος, οριστικοποιήθηκε η τροποποίηση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων ως προς την κανονικοποίηση και ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ισθμός – Λουτράκι.

Τη σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορείτε να δείτε εδώ:

« PREV
NEXT »