ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Τα κηρύγματα των Αρχιερέων και του Σεβ. Μητροπολίτη Αλέξανδρου κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Πολιούχων (vid)


Τη Πέμπτη 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των λειψάνων των Πολιούχων της πόλης, Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου στον υπαίθριο χώρο έμπροσθεν του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων που έγιναν στη Τρίπολη.

Πλήθος κόσμου τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα λόγω του κορονοϊού περίμενε ευλαβικά στο προαύλιο της εκκλησίας για να τιμήσει τη μνήμη των Αγίων. 

Κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος υποδέχθηκε στη πόλη, τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου κ. Θεόκλητο και τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο που τίμησαν με τη παρουσία τους τον εορτασμό των Αγίων. 

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας οι Αρχιερείς μέσω των κηρυγμάτων τους έθιξαν θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο, καθώς τόνισαν ιδιαίτερα το ρόλο της εκκλησίας και της πίστης για τη ζωή μας όπως επίσης αναφέρθηκαν και στο θαυμαστό βίο και αγώνα των Πολιούχων της πόλης.

Δείτε παρακάτω τα κηρύγματα των Αρχιερέων και την απονομή Χρυσού Σταυρού στον κ. Παπαηλίου, ιδιοκτήτη της Αρκαδικής τηλεόρασης.


Το Κήρυγμα του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου και η απονομή Χρυσού Σταυρού & Διπλώματος Τιμής στον ιδιοκτήτη της Αρκαδικής τηλεόρασης Γ. Παπαηλίου 

 

 Το Κήρυγμα του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ Χρυσόστομου 

 

 Το Κήρυγμα του Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου


Δείτε στιγμιότυπα, φωτογραφίες και όλα τα ρεπορτάζ από το σημερινό εορτασμό στους παρακάτω συνδέσμους:

« PREV
NEXT »