ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Συνάντηση Παπαηλιού με Οδοντιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας | Στο επίκεντρο της συζήτησης τα προβλήματα του κλάδου


Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 21.5.2020, συναντήθηκε στην Τρίπολη, με αντιπροσωπεία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και συζήτησε μαζί της για τα προβλήματα του κλάδου:

Οι εκπρόσωποι των οδοντιάτρων, αφού υπογράμμισαν την αυξημένη επικινδυνότητα της άσκησης του οδοντιατρικού επαγγέλματος, ανέπτυξαν τα προβλήματα του κλάδου, που επιτάθηκαν με την αύξηση του κόστους λειτουργίας των οδοντιατρείων, λόγω της πανδημίας, του γεγονότος ότι κατά τη διάρκεια αυτής υπολειτουργούσαν και της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας.

Ο Γιώργος Παπαηλιού επεσήμανε ότι οι οδοντίατροι, όπως και οι υπόλοιποι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση με περιφρόνηση και συμφώνησε για την ανάγκη στήριξής τους.
Ειδικότερα συμφώνησε, για την ενίσχυση του υποστελεχωμένου και περιθωριοποιημένου δημόσιου συστήματος οδοντιατρικής, την υπαγωγή της οδοντιατρικής στο σύστημα δημόσιας ασφάλισης, την ένταξη των οδοντιάτρων σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ανανέωση του εξοπλισμού των ιατρείων τους, την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας, των οποίων οι ελλείψεις είναι μεγάλες, σε μη αισχροκερδείς τιμές (με μηδενικό ΦΠΑ), διότι το τελευταίο διάστημα αυτές έχουν εκτοξευτεί, και για άλλα γενικότερα μέτρα φορολογικού και χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα.

Κατέληξε δε, ότι, θα επιδιώξει να παρέμβει και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε τα αιτήματα του κλάδου να αναδειχθούν και να ικανοποιηθούν.
« PREV
NEXT »