ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

‘Startup Greece Week’ | Σήμερα πραγματοποιείται το Panel - Online City Session της πόλης της Τρίπολης


Την Κυριακή 10 Μαΐου και ώρα 16:00-18:00 θα πραγματοποιηθεί το Panel - Online City Session της πόλης της Τρίπολης, στα πλαίσια της Ελληνικής Εβδομάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ‘Startup Greece Week’, υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στόχος αυτού το project να εμπνεύσει τους νέους επιστήμονες να ασχοληθούν με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ πανεπιστημίου και επιχειρηματικότητα και φυσικά να εξελίξει το περιφερειακό οικοσύστημα του επιχειρείν.

 

Χαιρετισμό στο Panel θα απευθύνει ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος.

 

Ομιλητές του Panel θα είναι ο κ. Γιώργος Κολλιόπουλος (Founder/CEO Speiron), ο κ. Σωτήρης Καραμπέτσος (AssProf., University of West AtticaCo Founder Innoetics), η καΔώρα Τραχανά (Associate Uni.Fund) καθώς και ο κAlex Papaspiridis (Co Founder MyJobNow). Moderator του Panel ο κΧρήστος Κούτρας (Journalist SKAI TV)

 

 

CV - City Session: Tripoli

 

Ο Alex Papaspiridis δραστηριοποιείται στην Ελλάδαως Co-Founder & Head of Product & Marketing της τρίτης του πλέον startup. Πρόκειται για την MyJobNow, μία διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, διαθέσιμη και σε app, όπου μπορεί κανείς να βρει είτε εργασία, είτε προσωπικό.

Work:

2018 - Present | MyJobNow | Co-founder - Head of Product & Marketing

2013 - 2017 | reEmbed (Acquired by Air.tv) | Founder - CEO

2008-2010 | Flash.gr | CTO

2008 | iNews.gr | Founder

Studies:

2012 | Imperial College London | PhD Electrical & Electronic Engineering

 

Ο Σωτήρης Καραμπέτσος διαπρέπει ακαδημαϊκά τόσο ως καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών, στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Επεξεργασίας Σήματος, όσο και ως ερευνητής, με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα να εστιάζουν στις ευρυζωνικές επικοινωνίες, στην ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση φωνής και στην υπολογιστική νοημοσύνη και μηχανική μάθηση. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνολογίας Φωνής και Ήχου του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) / Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης «Αθηνά» . Το 2006 υπήρξε συνιδρυτής της Innoetics Ε.Π.Ε., μιας εταιρείας που ανέπτυξε την τεχνολογία της συνθετικής ομιλίας (Text to Speech), καταφέρνοντας να αποσπάσει βραβεία και τελικά να ενσωματωθεί τεχνολογικά με την Samsung.

 

 

Η Δώρα Τραχανά έχει εκπαιδεύσει περισσότερες από 70 εθνικές και διεθνείς ομάδες, κατά τα πρώτα στάδια προγραμμάτων δημιουργίας και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, ενίσχυσης επιχειρήσεων και εταιρικής καινοτομίας. Είναι μέρος της Unifund, όπου ασχολείται με τη διαχείριση χαρτοφυλακίου, το deal flow management και το deal structuring. Η Unifund αξιολογεί και χρηματοδοτεί επιχειρήσεις σε pree-seed και seed στάδια, και έχει ως στόχο να αναδείξει το δυναμικό που υπάρχει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα, αλλά και σε όλο το Tech Space, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το επιχειρηματικό οικοσύστημα.

 

 

Ο Γιώργος Καλλιόπουλος σπούδασε Νομικά και έχει εργαστεί ως κειμενογράφος και creative director στον χώρο της διαφήμισης. Πλέον ασχολείται με την επιχειρηματικότητα ως connoisseur ελαιολάδου. Το 2006 ίδρυσε την Speiron, την πρώτη luxury food εταιρία στην Ελλάδα, η οποία παράγει και εξάγει το πολυβραβευμένο λ (lambda) ultra premium olive oil, το πρώτο luxury ελαιόλαδο στον κόσμο.Συμμετείχε στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας μιλώντας για την επιχειρηματικότητα σε σχολεία αλλά και σε «Ημέρες Σταδιοδρομίας» σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

 

 

Ο Χρήστος Κούτρας κατάγεται από την Τρίπολη Αρκαδίας και έχει τεράστια καριέρα στην ελληνική δημοσιογραφία. Σήμερα, είναι δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό και στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ. 

 

TRIPOLIS PANEL ONLINE PROGRAM

 

TIME: 16:00 - 18:00

CITY SESSION - TRIPOLIS 10/5

16:00 - 16:10  

OPENING REMARKS/PRESENTATION OF SG

             Prokopos Georgios, City and Public Relations Manager Youth Entrepreneurship Club Tripolis

16:10 - 16:20 

             OPENING REMARKS

             Tzioumis Konstantinos, City Mayor (Tripolis)

             Christos Lampropoulos, Vice Governor (Arcadia)

16:20 - 16:30 TALKS / Personal stories to inspire

PANEL Discussion & Q&A:

              Giorgos Kolliopoulos, Founder/CEO Speiron

             

 Sotiris Karabetsos,  Ass. Prof., University of West AtticaCo Founder Innoetics

              

 Dora Trachana, Associate Uni.Fund

              

Alex Papaspiridis, Co Founder MyJobNow

            Moderator: Christos Koutras, Journalist SKAI TV

 

17:50 - 18:00 

             CLOSING REMARKS

             Joanna Roussou, City and Public Relations Manager Youth Entrepreneurship Club Tripolis 

 

Το Startup Greece Week πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά φέτος από τις 4 έως τις 10 Μαΐου 100% online. Μέχρι σήμερα η δράση μας έχει προσελκύσει συνολικά 3.600 επισκέπτες, 150 εθελοντές και 200 ομιλητές και έχει συμβάλλει στην δικτύωση και ανάπτυξη 100 νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν συμμετάσχει σε αυτή.

Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Για να λάβεις μέρος στη δράση είναι απαραίτητη η δωρεάν εγγραφή εδώ!

https://www.eventbrite.com/o/startup-greece-youth-entrepreneurship-club-12480790224

« PREV
NEXT »