ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Νίκας | ''Δεν είναι καλά τα νέα για το φυσικό αέριο'' | Μέλημα της Περιφέρειας, η κοινωνική διάσταση του φυσικού αερίου (Βίντεο - Συνέντευξη Τύπου)


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε Σ.Τ μίλησε για όλες τις εξελίξεις γύρω από το Φυσικό Αέριο

Συνέντευξη Τύπο παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Π. Νίκας στις 11 το πρωί στη Τρίπολη όπου γνωστοποίησε τα συμπεράσματα των επαφών που είχε στην Αθήνα τη Παρασκευή 8 Μαΐου, αναφορικά με την απόφαση της ΡΑΕ να εξαιρέσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το 5ετές πρόγραμμα (2020 – 2024) ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου).

Αρχικά, ευχήθηκε καλό ξεκίνημα στον επαγγελματικό κόσμο μιας και σήμερα η εβδομάδα ξεκίνησε με το άνοιγμα των καταστημάτων έπειτα από μια μακρά περίοδο αναστολής της λειτουργίας τους λόγω κορονοϊού. Τις ευχές του εξέφρασε και για τα παιδιά της Γ' Λυκείου που σήμερα μπήκαν ξανά στις σχολικές αίθουσες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο γεγονός πως τώρα παρά ποτέ οφείλουμε να παραμείνουμε αφυπνισμένοι καθώς ο κίνδυνος της πανδημίας πλανάται ακόμα. Τέλος, αναφορικά με τη διάθεση των υπολογιστών από τη Περιφέρεια προς τους μαθητές που δεν μπορούν να του προμηθευτούν, ο περιφερειάρχης τόνισε πως η περιφέρεια είναι πάντα στη διάθεση της εκπαίδευσης για βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

''Δεν είναι καλά τα νέα για το φυσικό αέριο. Οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι δυστυχώς θετικές'', έτσι τόνισε ο περιφερειάρχης σχετικά με το ζήτημα των αγωγών του φυσικού αερίου. Όπως ανέφερε ο κ. Νίκας η ΔΕΔΑ είχε αναλάβει με συγκεκριμένο προγραμματισμό την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου και για την περιφέρεια μας. Μετά την απόφαση της ΡΑΕ δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτη να τοποθετήσει αγωγούς σε κάποιες περιοχές της περιφέρειας μας.

''Το φυσικό αέριο συνδέεται με την ανάπτυξη, με την ανταγωνιστικότητα, με την ποιότητα της ζωής μας'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην απόφαση της ΡΑΕ.
Θέλω να πω το εξής και να είμαι απολύτως κατηγορηματικός εμείς επιλέγουμε τη ΔΕΔΑ, την Δημόσια Επιχείρηση γιατί το φυσικό αέριο έχει και την κοινωνική του διάσταση. Προφανώς ο ιδιώτης θα υποβάλλει μία αίτηση για κάποιες πόλεις που αποτελούν και τα φιλέτα της περιφέρειας.

Η ''κοινωνική διάσταση'' του φυσικού αερίου είναι το φλέγον θέμα που πρέπει να υπηρετηθεί από τη Περιφερειακή Αρχή, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης. Δεν αποκλείονται οι επιχειρηματίες και οι ιδιώτες αλλά πρέπει να γίνει με βάση ένα σχεδιασμό που να αγκαλιάζει ολόκληρη τη περιφέρεια, κατέληξε. Από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΔΑ έγινε γνωστό προς τον περιφερειάρχη ότι η Επιχείρηση θα προσφύγει κατά της απόφασης της ΡΑΕ. Η Περιφεραική Αρχή αγκαλιάζει αυτή την απόφαση.

Δεν υπάρχει ΦΕΚ και δεν πρέπει να υπάρχει, καθώς αυτή η απόφαση πρέπει να σταματήσει άμεσα κατά το περιφερειάρχη.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:


« PREV
NEXT »