ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Μετάβαση της Περιφέρειας στη ψηφιακή εποχή | Λειτουργία των υπηρεσιών μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων


Προτάσεις για την μετάβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ψηφιακή εποχή αναμένει το επόμενο χρονικό διάστημα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας από τους διευθυντές Διοικητικού Οικονομικού -της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων-, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη χθες Δευτέρα 4 Μαΐου.

“Εγινε συζήτηση για την προετοιμασία και τελώ εν αναμονή υποβολής προτάσεων από τους διευθυντές για την μετάβαση του προσωπικού των υπηρεσιών στην ψηφιακή εποχή, όσον αφορά θέματα μεταξύ των οποίων η ψηφιακή υπογραφή και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων” σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία άμεσου εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών υπολογιστών των υπαλλήλων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, ζήτησε να επισπευσθεί η διαδικασία για την εξόφληση τυχόν απλήρωτων ενταλμάτων της Περιφέρειας, σημειώνοντας πάντως ότι όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα η κατάσταση βρίσκεται σε καλό επίπεδο.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Εξ άλλου, στη σημερινή σύσκεψη εξετάστηκε ο τρόπος της λειτουργίας στο εξής των υπηρεσιών της Περιφέρειας, μετά την σταδιακή άρση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ο περιφερειάρχης, προβλέπεται ότι “οι υπάλληλοι που συνολικά θα προσέρχονται σε εβδομαδιαία βάση θα κληθούν κατ’ εξαίρεση να προσέρχονται σε τρία ωράρια εργασίας και συγκεκριμένα 7, 8 και 9 το πρωί, με αντίστοιχη ώρα αποχώρησης στις 3, 4 και 5 μ.μ. προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός, -τόσο κατά την μετάβαση, όσο και κατά την επιστροφή- των υπαλλήλων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στην υπηρεσία, κατά τις ώρες αυτές της αιχμής”.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εξ άλλου, εξακολουθούν να ισχύουν οι άδειες ειδικού σκοπού και η δυνατότητα τηλε-εργασίας.

“Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι όλες ανοιχτές και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται τηλεφωνικά, με ηλεκτρονικό μήνυμα ή με κλεισμένο εκ των προτέρων ραντεβού” δήλωσε ο Π. Νίκας.

Την σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, μπορείτε να δείτε εδώ:
Εγκύκλιος

αλλά και εδώ:
https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A3%CE%9C046%CE%9C%CE%A4%CE%9B6-%CE%9F14?inline=true
« PREV
NEXT »