ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κορονοϊός: Έξι νέα κρούσματα και κανένας νεκρός σήμεραΗ καθιερωμένη ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και τον Λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα. Πώς εξελίσσεται ο κορονοϊός στην Ελλάδα.


Eπίσης, 30 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη. Το 33,3% των ασθενών σε ΜΕΘ είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 96,7% πάσχει από υποκείμενο νόσημα, ενώ 87 άτομα εξήλθαν από ΜΕΘ.

Να σημειωθεί ότι -όπως και την περασμένη Κυριακή- στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα, βρίσκεται ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνουν νέα ενημέρωση την ερχόμενη Τρίτη, ενώ αύριο, Δευτέρα, θα υπάρξει γραπτή ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Οδηγίες για τους μαθητές

Ο λοιμωξιολόγος της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσε και οδηγίες για τους μαθητές. Τόνισε πως χρειάζονται πληροφορίες για τον ιό ώστε να μειωθούν οι φόβοι και το άγχος τους. Εξήγησε πως το ποσοστό θνητότητας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι κοντά στο μηδέν, ενώ είναι και μικρό το ποσοστό παιδιών ανάμεσα στα κρούσματα.

Στη συνέχεια τόνισε:

•Δεν πρέπει οι γονείς να πιστεύουν σε μύθους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ή σε άλλα μέσα
•Οι γονείς να εκπαιδεύσουν σωστά τα παιδιά στους κανόνες υγιεινής
•Υγιεινή των χεριών, ιδιαίτερη έμφαση- συχνό πλύσιμο και με τον σωστό τρόπο
•Δημιουργήστε ευκαιρίες για παιχνίδι και χαλάρωση- ειδικά πριν το παιδί σας πάει για ύπνο
•Επίσης, επεσήμανε πως σε σπίτι όπου υπάρχει μέλος ευπαθούς ομάδας, το παιδί μπορεί να μην παρακολουθήσει μαθήματα δια ζώσης, αρκεί οι γονείς να στείλουν μια υπεύθυνη δήλωση.

« PREV
NEXT »