ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ασυνείδητος έκλεισε σε τσουβάλι και πέταξε στα σκουπίδια κουταβάκια στα Κούτρουφα Αρκαδίας (vid)


Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης κάνει έκκληση να υιοθετηθούν τα κουταβάκια που βρέθηκαν μέσα σε κάδο σκουπιδιών στα Κούτρουφα. Η αποτρόπαια πράξη ενός ακόμα ασυνείδητου πολίτη που πέταξε τα κουταβάκια μέσα σε ένα σακί και έπειτα τα έβαλε μέσα στο κάδο απορριμάτων περιγράφεται γλαφυρά από το Φιλοζωικό Σύλλογο, μέλη του οποίου έγιναν μάρτυρες αυτής της ειδεχθούς πράξης, καθώς έσπευσαν στο σημείο για να τα διασώσουν.


Ακόμα ένας "άνθρωπος" έδειξε την αγριότητα του σε ανυπεράσπιστα κουταβάκια.. Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Κούτρουφα, όπου ο ασυνείδητος έκλεισε μέσα σε ένα τσουβάλι και πέταξε τρία μικρά κουτάβια σε κάδο απορριμμάτων... Κάτοικος άκουσε το κλάμα τους και ενημέρωσε τον σύλλογο όπου χρειάστηκε να επέμβουν τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου για να τα απελευθερώσουν.. δυστυχώς για το ένα ήταν αργά, κατέληξε λίγα λεπτά μετά την ανάσυρση του από τον κάδο. Τα κουταβάκια μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρείο.


Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία κατέγραψε το συμβάν και κατατέθηκε μήνυση.

Το 70% αδέσποτων προέρχεται από γέννες δεσποζόμενων, άρα πρέπει να γίνει πλήρης καταγραφή όλων των δεσποζόμενων, να υπάρχει άμεση συνεργασία με τους υπόλοιπους δήμους του νομού, καθώς έτσι θα μπορούμε να ξέρουμε ποιανών ιδιοκτητών τα ζώα κάνουν τυχαίες γέννες. Ένα μέρος των κονδυλίων που διατίθενται στους Δήμους για στειρώσεις αδέσποτων, να δίνεται στο εξής ως επιχορήγηση στους κτηνιάτρους που διενεργούν στειρώσεις σε ζώα πελατών τους, ώστε να μειώνεται αντίστοιχα το κόστος για τον πελάτη και θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για να στειρωθούν περισσότερα δεσποζόμενα ζώα, κυρίως των Κυνηγών και των Κτηνοτροφών.
Όσο εμείς μαζεύουμε ζώα που πετάνε οι άλλοι τόσο η κατάσταση χειροτερεύει.
Όσο μαζεύουμε ζώα κάνουμε ανεύθυνους πολίτες και δεν θέλουμε κάτι τέτοιο.

Όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν μια ευκαιρία ζωής υιοθετώντας ένα κουταβάκι, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο 6932839363.


« PREV
NEXT »