ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Από 18 Μαΐου οι μετακινήσεις εκτός Νομού Αρκαδίας | Δείτε τις προϋποθέσεις


Άρση των μέτρων και επιστροφή στην κανονικότητα το σχέδιο της Κυβέρνησης. Kατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Xαρδαλιάς ανακοινώθηκε το πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις όλων των πολιτών από νομό σε νομό.

Ο Υφυπουργός χαρακτηριστικά τόνισε ''Η προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης του κορονοϊού συνεχίζεται, ο ιός είναι ακόμη εδώ και όλα μπορεί να αλλάξουν. Για το λόγο αυτό η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά με αξιολόγηση και διορθωτικές κινήσεις''.

Στις 18 Μαΐου η άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων για την Ηπειρωτική Ελλάδα σχετικά με τα νησιά, το επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστό το πότε θα αρθεί το συγκεκριμένο μετρό από το υπουργείο Ναυτιλίας.
Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται και θα αφορούν την τροφοδοσία την υγεία και την επαγγελματική απασχόληση ενώ θα πρέπει οι πολίτες να φέρουν και τα αντίστοιχα έγγραφα.

Αναλυτικά οι διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις:
Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.
Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.
Μετάβαση σε τελετή, κηδεία συγγενών πρώτου ή δεύτερου βαθμού που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση για την διασφάλιση της επικοινωνίας με τα παιδιά τους που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.
« PREV
NEXT »