ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Θάνος Χουλιάρας | Υποχρέωση μας να δώσουμε αίμαΔιανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο αυτές τις εβδομάδες. Ο Ελληνικός λαός υπακούει στις ιατρικές, κυρίως, εντολές και μένει σπίτι. Δεν μένει όμως αμέτοχος και δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Σήμερα, μας δίνεται η ευκαιρία να καλύψουμε τα νοσοκομεία της χώρας με το αίμα μας, να γεμίσουμε φιάλες αίμα, που ίσως χρειαστούν. Σκεφτόμαστε αρκετοί.. ’’σιγά μωρέ θα δώσουν άλλοι’’. Οι αθλητές δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι… θα δώσουν και οι άλλοι αλλά πρέπει και εμείς. Θα το χρειαστούν ίσως οι γονείς μας, οι παππούδες μας, οι φίλοι μας, άγνωστοι ‘’φίλοι’’ μας σε μια περιπέτεια υγείας σε ένα τροχαίο σε μια μετάγγιση. Θα το χρειαστεί ένα μικρό παιδάκι, ένα βρέφος..

Πρέπει να σκεφτόμαστε τις συνέπειες μιας αιμοδοσίας και όχι το φόβο που μας καταβάλει στην αρχή… το μετά! Μετά θα δούμε με χαρά πως προσφέρουμε ζωή, ζωντάνια, χαμόγελα σε ανθρώπους που ίσως να είναι δίπλα μας ακόμα και τη στιγμή της αιμοδοσίας και να μην ξέρουμε ότι περιμένουν εμάς να τους δώσουμε μια αναπνοή.

Είναι μέρες δύσκολες, είμαστε αθλητές, είμαστε υγιείς, ίσως οι περισσότερο υγιείς άνθρωποι, σηκώνουμε κεφάλι όπως όταν βλέπουμε τη σημαία μας να ανεμίζει στο καταγάλανο ουρανό. Αυτή η σημαία είναι η δύναμη μας, είτε είναι ελληνική, είτε αλβανική, είτε κυπριακή, είτε είτε είτε… Το αίμα είναι η δύναμη μας και δίνοντας αίμα, δίνουμε ζωντάνια σε ένα συνάνθρωπό μας.

Χαιρετίζουμε τη πρόταση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη προς τις Ομοσπονδίες και τις κατά τόπους Ενώσεις τους για δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας. Νιώθουμε έτοιμοι να προσφέρουμε αυτή την περίοδο λίγο περισσότερο από το χρόνο μας, τον τόσο σπουδαίο χρόνο μας και πηγαίνουμε στο κοντινότερο κέντρο αιμοδοσίας να προσφέρουμε την αγάπη μας σε ένα συνάνθρωπο. Επιστρέφουμε χαμογελαστοί και ψυχικά γεμάτοι και μένουμε σπίτι για την δική μας ασφάλεια.

Στηρίζουμε τη πρωτοβουλία της ΓΓΑ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, θα οργανωθούν και άλλες δράσεις Αιμοδοσία στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά και σχεδιάζονται ανάλογες δράσεις στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της υπόλοιπης χώρας.

Ομοσπονδίες και κατά τόπους σύλλογοι θα πρέπει άμεσα να ανταποκριθούν και να συνδράμουν. Είναι η ευκαιρία να γεμίσουμε τις αποθήκες αίματος της χώρας μας, τώρα που μπορούμε, τώρα που έχουμε το χρόνο, τώρα που δεν είμαστε μόνοι μας.

Κανένας δεν είναι μόνος..είμαστε όλοι μαζί σαν μια ομάδα, σαν μια γροθιά!Θάνος Χουλιάρας - Βραβευμένος αθλητής αγώνων
« PREV
NEXT »