ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Θα φτάσει το Μεγάλο Σάββατο το Άγιο Φως στα σπίτια μας;Στους βόρειους πρόποδες της Ακρόπολης, στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων, γνωστός και ως Μετόχι του Παναγίου Τάφου ή Αγιοταφίτικο Μετόχι, θα παραμείνει το Άγιο Φως, το Μεγάλο Σάββατο και δεν θα φτάσει σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μας.
Μετά και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, οι οποίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Το Άγιο Φως δεν θα πάει σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μετά την άφιξη του στην χώρα μας από το Τελ Αβιβ. Αυτό όμως θα παραμείνει στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα μεταλαμπαδευτεί σε όλους τους ναούς της χώρας.

Η κυβέρνηση μετά την απόφαση της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε λειτουργία ναού όλων των θρησκειών. Η ισχύς της λήγει την 11η Απριλίου και θα πρέπει να εκδόσει νέα. 

Αυτό θα πρέπει να γίνει με απόλυτη ασφάλεια και θα εξεταστεί πως θα μπορούσε να πάει από σπίτι σε σπίτι. Έστω και στην Ελλάδα να φτάσει. Είναι ανακουφιστικό να κρατήσουμε μια παράδοση που μας συνδέει με τα Ιεροσόλυμα, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Όπως προαναγγέλλεται από τους ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου θα γιορτάσουμε την Ανάσταση με τον τρόπο που την γιορτάζουμε το Μεγάλο Σάββατο.

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην Ανάσταση τις 26 Μαϊου και τόνισε ότι προβλέπεται με βάση το τυπικό της Εκκλησίας και πως είναι η ίδια ακριβώς ακολουθία όπως το Πάσχα.

Σε ερώτηση σχετικά με την Θεία Κοινωνία, είπε ότι εφόσον οι πόρτες είναι κλειστές δεν θα δοθεί «χωρίς να σημαίνει ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει».

« PREV
NEXT »