ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Σύνθετη άσκηση η παραλαβή του Αγίου Φωτός σύμφωνα με το Πέτσα | Ποιες αλλαγές θα ισχύσουν φέτος σχετικά με τη μεταφορά τουΛόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, φέτος η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα γίνει με κάποιες αλλαγές. Αρχικά, θα φτάσει στην Ελλάδα με στρατιωτικό αεροσκάφος το Μεγάλο Σάββατο και όχι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. 

«Είναι μια πραγματικά σύνθετη άσκηση η οποία έχει να κάνει με το Άγιο Φως. Τόσο με το σκέλος μεταφοράς και τις συνεννοήσεις που πρέπει να κάνουμε με τις υπηρεσίες στο Ισραήλ όσο και με το θέμα της διασποράς του ανά την επικράτεια την ημέρα της Αναστάσεως.Επομένως έχουμε ένα σοβαρό επιχειρησιακό πλάνο μπροστά μας και εκεί εστιάζουμε» είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Αναλυτικά:

* Στο στρατιωτικό αεροσκάφος δεν θα επιβαίνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης για λόγους ασφάλειας, δηλαδή ο ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την εκκλησιαστική διπλωματία κ. Κώστας Βλάσης, αλλά ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου και ένας συνοδός του και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος με έναν συνοδό του επίσης.

*Από το στρατιωτικό αεροπλάνο, δεν πρόκειται στο Ισραήλ να αποβιβαστεί κανείς. Το Άγιο Φως θα αποσταλεί με ειδικό απεσταλμένο στο αεροπλάνο

* Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης θα υποδεχθεί το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
* Δεν θα υπάρχει τιμητικό άγημα ευζώνων και στρατιωτική μπάντα για να υποδεχθεί το Άγιο Φως, αλλά η τελετή παραλαβής στο αεροδρόμιο θα είναι λιτή, μ΄ένα ολιγομελές στρατιωτικό άγημα που θα αποδώσει τις προβλεπόμενες τιμές όπως συνηθίζεται.

*Δεν θα υπάρχουν ειδικές πτήσεις για τη διασπορά του Αγίου Φωτός σ΄όλη την Ελλάδα, αλλά η μεταφορά θα γίνει με τις προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα πτήσεις σε ολόκληρη την επικράτεια.

*Τη λειτουργία της Αναστάσεως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα την παρακολουθήσουν οι πιστοί απευθείας από την τηλεόραση
« PREV
NEXT »