ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Πίστωση 55 εκ. ευρώ για δράσεις στην υγεία, την εργασία και την ρευστότητα των επιχειρήσεων | ''Τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στην Περιφέρεια υπό μορφή δράσεων υπέρ των πολιτών της''Πίστωση περί τα 55.000.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν εκ μέρους του δράσεις υπέρ των πολιτών της Περιφέρειας με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης από τον κορονοϊό. Οι δράσεις εστιάζονται σε τρεις βασικούς άξονες, την υγεία, την αγορά εργασίας / ανεργία και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.
Στην πιο πάνω απόφαση κατέληξε η σύσκεψη που έγινε χθες Δευτέρα 6 Απριλίου, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στην οποία έγινε αξιολόγηση των έργων, στο πλαίσιο σχετικής επιστολής που το υπουργείο είχε απευθύνει την περασμένη εβδομάδα προς την Περιφέρεια με την οποία ζητούσε να εκτιμήσει τις εν δυνάμει διαθέσιμες προς αυτό πιστώσεις της για την υλοποίηση εκ μέρους του των αναφερόμενων δράσεων.

“Τα χρήματα αυτά -περί το 1/3 του ΠΕΠ Πελοποννήσου και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου- θα επιστρέψουν στην Περιφέρεια υπό μορφή δράσεων υπέρ των πολιτών της” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ο περιφερειάρχης διευκρίνισε ωστόσο ότι η πιο πάνω προς διάθεση στο υπουργείο πίστωση προέκυψε χωρίς καμία τροποποίηση α) στα ενταγμένα έργα, β) στα υπό αξιολόγηση έργα, γ) στις ενεργές προσκλήσεις του ΕΣΠΑ, δ) στην υλοποίηση των προγραμμάτων ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων (ΟΧΕ Μάνης, ΒΑΑ Καλαμάτας, ΒΑΑ Άργους – Ναυπλίου,ΤΑΠ ΤοΚ Αρκαδίας ) και ε) σε ανελαστικές υποχρεώσεις οι οποίες συγχρηματοδούνται κυρίως από το ΕΚΤ αλλά και το ΕΤΠΑ.
« PREV
NEXT »