ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Μάσκες και αντισηπτικά ξεκίνησαν να παράγουν τα στρατιωτικά εργοστάσια


Τα Στρατιωτικά Εργοστάσια προσάρμοσαν τις παραγωγικές τους δυνατότητες με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου και ξεκίνησαν παραγωγή μασκών και αντισηπτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες σε υλικά και προμήθειες που απαιτούνται για τις ένοπλες δυνάμεις και τη κοινωνία, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ήδη στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, με αρχικό σχεδιασμό διάθεσης 20.000 φιαλών για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών για κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών για το Υπουργείο Υγείας. 

Από τις παραχθείσες παρτίδες αντισηπτικού διαλύματος θα χορηγηθούν χίλιες φιάλες για τις ανάγκες του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Επίσης, στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο άρχισε η παραγωγή ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και του Υπουργείου Υγείας. Ως το τέλος της εβδομάδος αναμένεται να παραχθούν 50.000 μάσκες ενώ το 700 ΣΕ έχει προχωρήσει στην προμήθεια πρώτων υλών για την κατασκευή άλλων 100.000 μασκών την ερχόμενη εβδομάδα.

« PREV
NEXT »