ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κορωνοϊος: Ποια είναι η απροσδόκητη συνέπεια των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας;





Χωρίς καμιά αμφιβολία τα μέτρα που λήφθησαν από το κράτος προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας έχουν επηρεάσει θετικά πολλές πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας όπως είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και η ηχορύπανση στα αστικά κέντρα. Έκτος όμως από αυτές τις θετικές επιρροές, ο περιορισμός της άσκοπης κυκλοφορίας φαίνεται να επιδρά ευεργετικά και στην σεισμική δραστηριότητα της χώρας μας .

Στα πλαίσια επιστημονικής έρευνας που πραγματοποίησαν Έλληνες επιστήμονες του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου επιλέχτηκαν δυο από τους πολλούς σεισμολογικούς σταθμούς που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια προκειμένου να μελετηθούν οι μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν στην σεισμική δραστηριότητα της χώρας το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2020, το χρονικό διάστημα, δηλαδή, επιβολής των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας λόγο κορωνοϊού. Η επιστημονική αυτή παρατήρηση και μελέτη πραγματοποιήθηκε με 24ώρη καταγραφή των σεισμικών δονήσεων και του θορύβου που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα αυτό το χρονικό διάστημα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής κατέδειξαν ξεκάθαρα ότι αμέσως μετά την επιβολή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας μια αισθητή ελάττωση του σεισμικού θορύβου στην ελληνική επικράτεια είναι γεγονός και μάλιστα αυτή η μείωση φαίνεται να ελαττώνεται συνεχώς όσο τα μέτρα περιορισμού γίνονται αυστηρότερα. Είναι ενδεικτικό ότι στις 23 Μαρτίου, εν μέσω δηλαδή της επιβολής των αυστηρότερων ως τώρα μέτρων, ο σεισμικός θόρυβος κατέγραψε τα χαμηλότερα του επίπεδα με τους επιστήμονες να θεωρούν αυτό το γεγονός απόρροια της αισθητής ελάττωσης της ανθρώπινης δραστηριότητας.
« PREV
NEXT »