ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

'' Άκρα του τάφου σιωπή στη πόλη βασιλεύει'' | Πόλη - φάντασμα η Τρίπολη χθες βράδυ (pics)


Αλλάζουν οι ζωές μας από τη Δευτέρα που λόγω κορωναϊού είχαν μπει σε ''καραντίνα'' προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση του φονικού ιού. Από τη Δευτέρα θα αλλάξουν αρκετά μέτρα όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί μέχρι τώρα τόσο για κοντινές όσο και μακρινές αποστάσεις αλλά και το κλείσιμο πολλών καταστημάτων όπως επιχειρήσεων και χώρων εστίασης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η επόμενη μέρα δεν θα περιλαμβάνει νέα κυβερνητικά μέτρα. Η πορεία των πραγμάτων θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούμε την άρση των μέτρων.

Ολόκληρη η Ελλάδα μπήκε σε καραντίνα και τήρησε ευλαβικά τα μέτρα, καταφέρνοντας να δώσει το καλό παράδειγμα σε πολύ μεγάλες χώρες του πλανήτη. Κάθε πόλη μικρή ή μεγάλη κάθε ένα χωριό απ' άκρη σε άκρη στην Ελλάδα τήρησε τις απαγορεύσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός ανεξέλεγκτα. Το τελευταίο διάστημα, η έλευση της Άνοιξης, η καλοκαιρία και η αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας έχει δημιουργήσει αντιφατικές εικόνες στην πόλη μας, καθώς από το μεσημέρι και έπειτα οι πολίτες κυκλοφορούν έξω προκειμένου να γυμναστούν. Από τις 16:00 μέχρι τις 21:00 στο κέντρο της πόλης παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση τόσο από πεζούς όσο και από ποδηλάτες.
Το σκηνικό αυτό ανατρέπεται το βράδυ, όπου η πόλη θυμίζει πόλη-φάντασμα λόγω των μέτρων. Άδειοι οι κεντρικοί της δρόμοι, κλειστά καφέ και εστιατόρια, δεν κυκλοφορεί κανένας έξω με αποτέλεσμα ''εκκωφαντική'' σιωπή να απλώνεται σ' όλη τη πόλη.

Εάν τύχει και συναντήσεις κάποιον άνθρωπο πιθανότατα θα είναι εργαζόμενος σε κάποιο χώρο εστίασης που έχει παραμείνει ακόμα ανοιχτός.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες από το κέντρο της Τρίπολης που τραβήχτηκαν χθες το βράδυ:Ρεπορτάζ | Ε. Κρατημένου« PREV
NEXT »