ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Το βασίλειο της ανευθυνότητας: 50 άτομα ταξίδεψαν στη Τουρκία για ταξίδι αναψυχής


Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Νήσων Δωροθέα Κολυνδρίνη ζήτησε να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τους 20 Βολιώτες και τους 30 Θεσσαλονικείς που επιστρέφουν από ταξίδι αναψυχής στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα για τη καταστολή του νέου ιού που έχει πλήξει τη παγκόσμια κοινότητα.

Με επιστολή της η αντιπεριφερειάρχης προς  το Πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας και τον ΕΟΔΥ,
ζητά όλοι οι εκδρομείς να μπουν σε καραντίνα προκειμένου να εξεταστούν.

Το ταξιδιωτικό γραφείο που φέρεται ως υπεύθυνο για τη διακίνηση των τουριστών βρίσκεται στο Βόλο και το αξιοσημείωτο είναι πως από τη μέρα που το περιστατικό έλαβε χώρα οι τηλεφωνικές του γραμμές φαίνεται πως έχουν καταργηθεί.

Αναλυτικά η επιστολή της κα. Κολυνδρίνη με τα αιτήματα της:
«Παρά τις καθημερινές συστάσεις της Κυβέρνησης και παρά τα αυστηρά μέτρα πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού της χώρας μας, από την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες συνανθρώπων μας που παραβαίνουν επί της ουσίας τα όσα μέτρα έχετε εξαγγείλει.

Πενήντα άτομα-τριάντα από Θεσσαλονίκη και είκοσι από το Βόλο-βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία συμμετέχοντας σε οργανωμένη εκδρομή του τουριστικού πρακτορείου και επιστρέφουν σήμερα, Τρίτη 17-3-2020.

Με ορατό τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, από τους συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη εκδρομή, παρακαλώ όπως προχωρήσετε κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, σε ενδελεχή και αυστηρό έλεγχο (ίσως να εξετάσετε και το ενδεχόμενο καραντίνας) με ότι αυτό συνεπάγεται, με στόχο την περιφρούρηση της υγείας όλων μας», καταλήγει η αντιπεριφερειάρχης για το ταξίδι αναψυχής στην Τουρκία.
« PREV
NEXT »