ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κορονοϊός: Ποια είναι τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά


Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης από σήμερα, Τετάρτη 18 Μαρτίου, κάποια από τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ άλλα θα είναι ανοιχτά. 

Ακολουθεί η ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας με την λίστα των καταστημάτων που θα είναι ανοιχτά.

- Όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ειδών για την κάλυψη των οικιακών αναγκών, ιδίως σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, οπωροπωλεία, κάβες.

- Τα φαρμακεία, καθώς και τα καταστήματα αναπηρικών και ορθοπεδικών ειδών, καθώς και ιατρικών και βιομηχανικών αερίων και μηχανημάτων.

- Τα καταστήματα οπτικών, καθώς και τα καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

Οι δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κ.λπ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away), εφόσον δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου πρώτου της κοινής υπουργικής απόφασης υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.18149/13.3.2020 (Β’ 855)

- Οι λαϊκές δημοτικές αγορές, κατά το μέρος μόνο που πωλούνται προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, τηρουμένων των περιορισμών για το μη συγχρωτισμό εντός των καταστημάτων τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

- Τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, συμπεριλαμβανομένων των συνεργείων που λειτουργούν εντός καθετοποιημένων μονάδων αντιπροσωπειών λιανικής και after sales.

- Τα καταστήματα εμπορίας και επισκευής ποδηλάτων.

Τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ ή καταστήματα πώλησης ψιλικών.

  • - Τα καθαριστήρια.
    - Τα καταστήματα παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και λοιπών υπηρεσιών κούριερ.
- Τα καταστήματα πώλησης και διατροφής ζώων συντροφιάς, ζωοτροφών ή κτηνιατρικών φαρμάκων.

- Τα καταστήματα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, κατά το μέρος που αφορά υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών, καθώς και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), τηρουμένων των περιορισμών για το μη συγχρωτισμό εντός των καταστημάτων.

- Τα καταστήματα εταιριών παροχής ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου) τα καταστήματα εμπορίας φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, πολλαπλασιαστικού υλικού και γεωργικών φαρμάκων ή υλικών.

- Τα γραφεία τελετών (κηδειών).

- Τα εμπορικά καταστήματα εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων όλης της χώρας, τηρουμένων των περιορισμών για το μη συγχρωτισμό εντός των καταστημάτων.
« PREV
NEXT »