ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Οξάνα Τσουσοβίτινα: Η Ολυμπιονίκης από το Ουζμπεκιστάν της ενόργανης γυμναστικής ετοιμάζεται για την όγδοη συμμετοχή της (Εικόνες)Φέτος, η παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού, θα φιλοξενηθεί (24/7-9/8) στην Ιαπωνία με επίκεντρο το Τόκιο. Κι εάν για πολλούς από τους χιλιάδες αθλητές θα είναι η «παρθενική» κι ενδεχομένως η μοναδική φορά που θα «γευθούν» την «μαγεία» των Ολυμπιακών Αγώνων, υπάρχουν κι εκείνοι οι πρωταθλητές, που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχουν κάνει... δεύτερο σπίτι τους την κορυφαία διοργάνωση.


Όπως σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες, έτσι και στο Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι, θα υπάρχουν τα «πρόσωπα» της διοργάνωσης. Και πέραν πάσης αμφιβολίας, ένα απ΄ αυτά τα πρόσωπα, είναι η Οξάνα Τσουσοβίτινα. Η Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής από το Ουζμπεκιστάν, η οποία σε ηλικία 45 ετών θα δώσει «το παρών» για όγδοη φορά στην καριέρα της, στην κορυφαία αθλητική συνάντηση.

Η πρώτη Ολυμπιακή εμπειρία της Τσουσοβίτινα, έλαβε χώρα στην Βαρκελώνη το 1992. Ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες μετά την «πτώση του Τείχους» και οι αθλητές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αγωνίσθηκαν ως «Ενωμένη ομάδα» η «ομάδα της Κοινοπολιτείας». Εξαίρεση, αποτέλεσαν οι χώρες της Βαλτικής, με τις Λετονία, Εσθονία και Λιθουανία, να συμμετέχουν ως ανεξάρτητα κράτη.


Σε ηλικία 17 ετών η Τσουσοβίτινα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό και έδωσε διαπιστευτήρια της σε κορυφαίο επίπεδο.

 Έκτοτε, ακολούθησαν έξι διοργανώσεις (Ατλάντα 1996, Σίδνεϋ 2000, Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012 και Ρίο Ντε Τζανέιρο 2016), με την Οξάνα, να προετοιμάζεται για την όγδοη παρέλαση της στην Τελετή Έναρξης.

Με την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο (2016), η Τσουσοβίτινα, έγινε η πρώτη γυμνάστρια που έλαβε μέρος σε επτά διοργανώσεις και φυσικά στο Τόκιο θα διευρύνει το ρεκόρ συμμετοχής της. 

Στην Ιαπωνία, η κορυφαία γυμνάστρια θα εκπροσωπήσει για πέμπτη φορά την γενέτειρα της, το Ουζμπεκιστάν.

Ακολουθούν φωτογραφίες:


« PREV
NEXT »