ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κορονοϊός: Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλήνιες


Σε εντατικούς ρυθμούς εργάζονται στο υπουργείο Παιδείας καθώς τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στη χώρα μας οδηγούν στην παράταση του σχολικού έτους και τη μετάθεση της ημερομηνίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δηλώνει: 
Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να μην χαθεί η χρονιά.

Οι πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελληνίων, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» , προσδιορίζονται για τα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου ή ακόμα και τον Σεπτέμβριο. 

Καταλυτικός παράγοντας στις οριστικές αποφάσεις, όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου, θα αποτελέσει η πορεία εξέλιξης της επιδημίας στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είπε η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Παρασκευής (20/03), τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 10 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία στην καλύτερη περίπτωση θα ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή στις 27 Απριλίου.

Την ίδια ώρα, αρχίζει άμεσα -εντός της εβδομάδας- η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και πέραν του λυκείου. Καθηγητές και δάσκαλοι επιμορφώνονται μέσω τηλεδιασκέψεων με πολύ μεγάλη συμμετοχή, όπως διαβεβαιώνει και η ΟΛΜΕ ούτως ώστε οι μαθητές να έχουν επαφή με το σχολείο μέχρι να επανέλθουν στα θρανία το οποίο είναι άγνωστο πότε θα γίνει.

Τα σχέδια που εκπονούνται, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», προβλέπουν τα εξής:

1. Αναπλήρωση των χαμένων ημερών διδασκαλίας με σύντμηση των διδακτικών ωρών και μικρή παράταση ολίγων ημερών του σχολικού έτους σε περίπτωση που το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορονοϊού διαρκέσει μόνο τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Πρόκειται για το «καλό» σενάριο το οποίο αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

2. Παράταση του σχολικού έτους και μετάθεση των ημερομηνιών διεξαγωγής των εξετάσεων σε χρόνο πριν από το καλοκαίρι, με ταυτόχρονη μείωση της διδακτές και εξεταστέας ύλης για τους μαθητές, σε περίπτωση που η υγειονομική κρίση διαρκέσει μέχρι και τον Μάιο. Στην περίπτωση αυτή, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου.

3. Ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς μόνο με εξ αποστάσεως διδασκαλία και δραστική περικοπή της ύλης σε περίπτωση που η κρίση του κορονοϊού κρατήσει κλειστά τα σχολεία μέχρι το τέλος του σχολικού έτους. Στη χειρότερη εκδοχή αυτού του σεναρίου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο.

4.Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν με νέο πρόγραμμα το οποίο θα καθορισθεί από το υπουργείο Παιδείας και οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν σε όλα τα μαθήματα που προβλέπονται αλλά με σημαντικά μειωμένη ύλη, όπως ζητά η ΟΛΜΕ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνει περικοπή μαθημάτων αλλά μόνο ύλης.

5. Στα Πανεπιστήμια «δεν χάνεται το εαρινό εξάμηνο» λέει η υπουργός και τονίζει ότι «Μπορεί να καλυφθεί η ύλη στα ΑΕΙ μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
« PREV
NEXT »