ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κορονοϊός: Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει πως εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταραΈνα ανατριχιαστικό βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας που δείχνει πως ο κορωνοϊός εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα και πως επηρεάζει πνεύμονες, καρδιά, νεφρούς και έντερο. 

Οι ερευνητές από την Κίνα χρησιμοποίησαν κρυο-ηλεκτρονική μικροσκοπία για να δείξουν τον τρόπο με τον οποίο ο covid-19 μολύνει τους ανθρώπους. 

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science αναφέρει πως ο ιός στοχεύει σε έναν τύπο υποδοχέα, που βρίσκεται στα ανθρώπινα κύτταρα στους πνεύμονες, την καρδιά, τους νεφρούς και το έντερο. Ο μικροβιολόγος Mark Fielder του πανεπιστημίου Kingston υποστήριξε ότι ο ιός φαίνεται να επιτίθεται σε δύο τύπους πνευμονικών κυττάρων: κυψελιδικά κύτταρα (goblet cells), τα οποία επικαλύπτουν την αναπνευστική οδό με βλέννα και πηνιώδη κύτταρα (cilitated cells) που συνήθως φιλτράρουν παθογόνους παράγοντες.

Ο ιός στοχεύει έναν ανθρώπινο υποδοχέα που έχει συνδεθεί με έναν μεταφορέα αμινοξέος. Αυτός ο υπότυπος δομής δεν έχει ποτέ ανακαλυφθεί στο παρελθόν.
« PREV
NEXT »