ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κολοτούμπα Τσαβούσογλου: Τα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν από την Ελλάδα, αλλά από την Τουρκία


Στροφή 180 μοιρών από το αντιευρωπαϊκό κλίμα που καλλιεργεί η Άγκυρα τους τελευταίους μήνες έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε ότι «τα ευρωπαϊκά σύνορα δεν ξεκινούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ξεκινούν στα νότια και ανατολικά σύνορα της Τουρκίας».

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι η γειτονική χώρα θεωρεί τον εαυτό της μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας παρά τις προβληματικές σχέσεις των τελευταίων ετών με τις Βρυξέλλες.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά τις συναντήσεις που είχε ο Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες με ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τι οποίες η Τουρκία όχι μόνο δεν πήρε αυτά που ήθελε για τη Συρία, αλλά κλήθηκε να αποσύρει και τους μετανάστες από τα σύνορα με την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χαλάρωση του καθεστώτος της βίζας για την Ευρωπαϊκή Ενωση και η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης με την Ε.Ε. πρέπει να εφαρμοσθούν συμβάλλοντας στην επίλυση του μεταναστευτικού θέματος.

Πηγή: newsbomb.gr
« PREV
NEXT »