ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κίνα: Κλινικές δοκιμές του πρώτου εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊούΗ Κίνα έδωσε άδεια για κλινικές δοκιμές του πρώτου εμβολίου που παρασκευάσθηκε για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με την Λαϊκή Ημερησία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Όπως αναφέρει το Reuters, της ερευνητικής ομάδας, που θα αναλάβει το εγχείρημα, ηγείται ο Τσεν Γουέι, της Ακαδημίας Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Κίνας.

Υπενθυμίζεται πως χθες 16-3, στις ΗΠΑ, ο πρώτος συμμετέχοντας της κλινικής δοκιμής για εμβόλιο κατά του Covid-19 έλαβε την πρώτη πειραματική δόση, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με την Guardian, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας «Kaiser Permanente Washington» στο Σιάτλ, και περιλαμβάνει 45 νέους, υγιείς εθελοντές, στους οποίους θα χορηγηθούν δόσεις του εμβολίου.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από την εταιρεία Moderna και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, που χρηματοδοτούν τη δοκιμή. 

Ο στόχος είναι να εξεταστεί εάν το εμβόλιο παρουσιάζει τυχόν παρενέργειες και πόσο αποτελεσματικό είναι

Αναμένεται να διαρκέσει από έναν χρόνο έως 18 μήνες η πλήρης επικύρωση του εμβολίου.

Οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να μολυνθούν από τις δόσεις, επειδή δεν περιέχουν τον ιό - ούτε μια εξασθενημένη εκδοχή του, όπως συμβαίνει συνήθως με τα εμβόλια.

Αντ 'αυτού, το εμβόλιο χρησιμοποιεί έξυπνη γενετική τεχνολογία για να αξιοποιήσει τα κύτταρα του σώματος, ώστε να παράγει μικρά κομμάτια ιού που αναγνωρίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Πηγή: skai.gr
« PREV
NEXT »