ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Γεωργιάδης: Διεύρυνση ωραρίου σούπερ μάρκετ - 7 το πρωί με 10 το βράδυ


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως σήμερα θα ανακοινωθεί η ΠΝΠ η οποία θα προβλέπει διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ αλλά και αυστηρές ποινές για αυτούς που αισχροκερδούν εις βάρος των πολιτών σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή.

«Από αύριο το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ θα είναι 7 το πρωί με 10 το βράδυ τις καθημερινές και 9 το πρωί με 5 το απόγευμα της Κυριακής και θα δούμε αν αυτό θα χρειαστεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο υπουργός όσον αφορά τη διεύρυνση του ωραρίου.

Ευχαρίστησε τους ανθρώπους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή κατά της μάχης του κορονοϊού και διαβεβαίωσε πως η διεύρυνση στοχεύει στη καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Τέλος, ανέφερε πως υπάρχει επαρκής ποσότητα προϊόντων στα ράφια και έτσι δεν χρειάζεται πανικός και συγχρωτισμός. 

Στη ΠΝΠ επίσης μέριμνα λαμβάνεται και για την εισαγωγή αιθυλικής αλκόολης που είναι απαραίτητη για την αντισηψία και τη προστασία των πολιτών. Όσον αφορά τα αντισηπτικά, τη Παρασκευή ξεκινά η παράδοση μιας μεγάλης παραγωγής αντισηπτικών.

1.250.000 μάσκες θα εισαχθούν στη χώρα για τις ανάγκες της αγοράς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή και τη πάταξη της αισχροκέρδειας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις ελληνικές εταιρείες, οι οποίες δεν ανέβασαν τις τιμές τους εν όψει της νέας αυτής κατάστασης.

«Πολλοί ρωτάνε γιατί δεν κλείνουν οι λαϊκές αγορές. Μας απασχόλησε αλλά στις λαϊκές ψωνίζει πολύς κόσμος κι αυτός ο κόσμος θα προστεθεί στα σούπερ μάρκετ και επιπλέον επειδή είναι σε ανοικτό χώρο, υγειονομικά κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να κλείσουν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός σχετικά με τη λειτουργία των υπαίθριων λαϊκών αγορών.


«Θέλουμε να γνωρίζουν, όσοι πιθανόν σκεφτούν να αισχροκερδήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για το έθνος, που ενωμένο παλεύει να νικήσει την πανδημία, ότι θα είμαστε αμείλικτοι με βαρύτατες ποινές και κυρώσεις. Παρακολουθούμε όλα τα αποθέματα και ας μην το διανοηθούν», ανέφερε ο υφυπουργός Ν. Παπαθανάσης.

Ο υφυπουργός κάλεσε τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ να προσλάβουν προσωπικό, από τη στιγμή που επεκτείνεται το ωράριο.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
« PREV
NEXT »