ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Γερμανία: Πρόθυμη να φιλοξενήσει μέρος των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων
Την προθυμία της να φιλοξενήσει ένα μέρος από τα 1.500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα επισήμανε η Γερμανία, όπως έκαναν γνωστό αξιωματούχοι.

Η απόφαση αυτή, όπως γράφει η Deutsche Welle, έρχεται μετά από τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με μέλη του κυβερνητικού της συνασπισμού και συζητήσεις για την κατάσταση στα ευρωπαϊκά σύνορα και την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση ανθρωπιστικής λύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία μιας συμμαχίας που θα είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει αυτά τα παιδιά» τονίζει σε ανακοίνωσή της η γερμανική κυβέρνηση.
«Θέλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση με τα 1.000 έως 1.500 παιδιά που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά» υπογραμμίζεται επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Μπούντεσταγκ απέρριψε με 117 ψήφους υπέρ και 495 κατά, παρά τις διαφορές απόψεων εντός των Σοσιαλδημοκρατών αλλά και εντός των Χριστιανοδημοκρατών, την υποδοχή ευάλωτων προσφύγων από τα hotspot στην Ελλάδα.

Με τις ψήφους των Χριστιανοδημοκρατών, Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελευθέρων και του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία η γερμανική βουλή απέρριψε την Πέμπτη την πρόταση των Πρασίνων για την υποδοχή στη Γερμανία 5.000 ιδιαίτερα ευάλωτων προσφύγων από ελληνικά hot spot, ανάμεσα τους ασυνόδευτα ανήλικα. Πέραν αυτού η πρόταση προέβλεπε οικονομική και ανθρωπιστική στήριξη από τη Γερμανία προς αρμόδιες ελληνικές αρχές.


« PREV
NEXT »