ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Στόχος η διατήρηση θέσεων εργασίας - Αίτημα προς την ΕΛ.ΑΣ. για φύλαξη των καταστημάτων


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορονοϊού προχωράει σε μια σειρά παρεμβάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Αρχικά, στηρίζοντας έμπρακτα την Αστυνομία παρέχοντας στους εργαζόμενους γάντια μιας χρήσης για τη προστασία τους αλλά και προτείνοντας παρεμβάσεις για τις επιχειρήσεις.
Αναλυτικά οι δράσεις του Επιμελητηρίου:
Δράσεις και παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε σχέση με την κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω του κορονοϊού:
  • προσφορά υγειονομικού εξοπλισμού στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας
  • επαγρύπνηση της αστυνομίας στη φύλαξη των εμπορικών καταστημάτων
  • δημιουργία ενός νέου προγράμματος επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση θέσεων εργασίας

Επίσης, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας προέβησαν στις ακόλουθες παρεμβάσεις προς: το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης και προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Αρκαδίας τον Ταξίαρχο κ. Χρήστο Καμπύλη για την επαγρύπνηση της αστυνομίας στη φύλαξη των εμπορικών καταστημάτων για όσο χρονικό διάστημα θα παραμένουν κλειστά.

Παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικότητας, παρακολουθεί μαζί με όλους τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού. Συντασσόμαστε με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας, πρωτίστως, αλλά και με τις προσπάθειές της για την προστασία της ελληνικής οικονομίας που αναπόφευκτα θα πληγεί πολύ σοβαρά από την υγειονομική αυτή κρίση.

Εν αναμονή της δεύτερης δέσμης μέτρων που ανακοινώνονται σήμερα από τους αρμόδιους Υπουργούς, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας μία επιπλέον πρόταση για τη στήριξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων τους, που άπτεται της αρμοδιότητάς σας και που προτείνουμε να εξετάσετε ως συμπληρωματικό μέτρο σε όσα έχουν ήδη και όσα πρόκειται να ληφθούν. Η πρόταση αφορά την προκήρυξη, μέσω ΟΑΕΔ, ενός προγράμματος επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης κατά και μετά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός SARS-COV-2. Παρόμοια προγράμματα είχαν προκηρυχθεί και στο παρελθόν για την στήριξη των επιχειρήσεων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και πραγματικά αποτέλεσαν σημαντικό μέτρο στήριξης για τις πληγείσες επιχειρήσεις. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος άπτονται της κρίσης και της γνώσης των αρμοδίων φορέων, αλλά φυσικά είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω προτάσεις εξειδίκευσης ενός τέτοιου προγράμματος.

Δεδομένου ότι ένας από τους σημαντικότερους φόβους της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η εξάπλωση του κορονοϊού είναι, μαζί με τον σοβαρό κλονισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η απώλεια σημαντικών θέσεων εργασίας, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη την παρούσα πρόταση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την προστασία των εργαζομένων.
« PREV
NEXT »