ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Έλληνας καθηγητής Ιατρικής:'' Αν έχετε πρόσβαση στο Μητσοτάκη, πείτε του να απαγορεύσει τη κυκλοφορία αύριο''


«Αν έχετε πρόσβαση στον Μητσοτάκη, πάρτε τον τηλέφωνο και πείτε του να αρχίσει αύριο την απαγόρευση κυκλοφορίας! Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Όσο είναι ακόμη καιρός!».

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας είναι Έλληνας καθηγητής αιματολογίας στην πανεπιστημιακή σχολή της Σορβόνης υπεύθυνος τμήματος θρόμβωσης στο νοσοκομείο Τενόν και διευθυντής της ερευνητικής ομάδας Καρκίνος και θρόμβωση Incerm u938.

Μιλά ως γιατρός και ως πολίτης, με το θάρρος της γνώμης του. Και ως άνθρωπος που βιώνει την καραντίνα την οποία κήρυξε ο Μακρόν – με καθυστέρηση όπως λέει. Προειδοποιεί ότι η Ευρώπη, κάνει τα ίδια λάθη που έγιναν αρχικά στην Ουχάν της Κίνας.

Στην ανατολική Γαλλία (Αλσατία, Νίκαια, Κυανή Ακτή), το σύστημα υγείας έχει αρχίσει να πιέζεται πάρα πολύ. Όπως και στο Παρίσι. Από τα νοσοκομεία βγάζουν νοσηλευόμενους που πάσχουν από άλλες ασθένειες για να μεταφέρουν ασθενείς με covid-19. «Με αυτούς τους ρυθμούς, το γαλλικό σύστημα υγείας θα αντέξει 10-20 ημέρες. Ο Μακρόν άργησε να πάρει τα μέτρα» λέει και προσθέτει:

«Αν έχετε πρόσβαση στον Μητσοτάκη, να τον πάρετε τηλέφωνο, να του πείτε να αρχίσει από αύριο την απαγόρευση κυκλοφορίας, όσο είναι ακόμη καιρός. Η Ελλάδα είναι ακόμη στη φάση β’. Αν φτάσει στην επόμενη φάση, θα υπάρχει μεγάλο κόστος. Έτσι κι αλλιώς την άλλη εβδομάδα θα αναγκαστεί να το κάνει. Μην περιμένει να αρχίσει να ανεβαίνει η καμπύλη. Τότε δεν πιάνεται».«Ο Μητσοτάκης καθυστέρησε μια εβδομάδα με την εκκλησία, αλλά ας κάνει αυτό άμεσα. Δεν θα έχει πολιτικό κόστος. Αντιθέτως, θα γλιτώσει πολύ κόσμο».

Όσο για το σύστημα Τζόνσον στη Μ. Βρετανία; Το μοντέλο Τζόνσον είναι ναζιστικής έμπνευσης. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας δίνει ακόμη πολύ σημαντικές πληροφορίες για τις ηλικιακές ομάδες που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό:

«Όσο μεγαλώνει ο πληθυσμός που επηρεάζεται, τόσο πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας» λέει. Παράλληλα προειδοποιεί ότι δεν είναι μόνο οι βαριά άρρωστοι αυτοί που πέφτουν θύματα του κορωνοϊού: Ένα 26% πάσχουν από στεφανιαία νόσο, ή παροδικό ισχαιμικό, ενώ από 10% πάσχει από υπέρταση ή διαβήτη, ενώ ίδιες πιθανότητες έχουν και οι καπνιστές.


Πηγή: iefimerida.gr
« PREV
NEXT »