ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Διατροφή: 5+1 τροφές δηλητήριο
Κάθε φάρμακο μπορεί να γίνει δηλητήριο και το αντίστροφο. Σημασία έχει η δοσολογία. Το ίδιο μπορεί να εφαρμοστεί σε συμβατικά προϊόντα, τα οποία βρίσκονται σε κάθε κουζίνα. Μάθαμε ποια προϊόντα είναι επικίνδυνα και σε πόση ποσότητα είναι ασφαλές να τα καταναλώνουμε.
Καρότα


Μοιάζει με μύθο, αλλά στην πραγματικότητα, αν τρώτε συνεχώς καρότα, μπορείτε να πάθετε καροτενεμία, κατά την οποία το δέρμα αποκτά κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα. Ευτυχώς, δεν υπάρχει σοβαρή βλάβη στον οργανισμό.

Κουκούτσια μήλου


Τα κουκούτσια από μήλα, κεράσια, ροδάκινα, δαμάσκηνο και βερίκοκο περιέχουν πρωσικό οξύ ή υδροκυάνιο σε διαφορετικές συγκεντρώσεις: περισσότερο στα ροδάκινα και λιγότερο στα μήλα. 

Το υδροκυάνιο είναι δηλητήριο, γι αυτό είναι επικίνδυνο να σπάτε το κουκούτσι και να τρώτε τον πυρήνα. Αλλά αν θέλετε να τρώτε ολόκληρα τα κεράσια, δε θα σας κάνουν κακό.

ΚαφέςΟι μεγάλες δόσεις καφεΐνης επηρεάζουν κυρίως την καρδιά και προκαλούν αϋπνία, ναυτία και πονοκεφάλους. 

Αλλά για να νιώσετε ακόμα πιο σοβαρές αρνητικές συνέπειες του καφέ, θα πρέπει να είστε πραγματικά φανατικός του καφέ, και να πίνετε 4-5 φλιτζάνια την ημέρα για μεγάλο χρονικό 
διάστημα.

Πικραμύγδαλο


Το πικραμύγδαλο μοιάζει ακριβώς όπως και το γλυκό αμύγδαλο, αλλά διαφέρει μόνο στην έντονη γεύση. Το πικραμύγδαλο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο σε μεγάλες ποσότητες. Περιέχει αμυγδαλίνη, η οποία όταν διασπάται στο στομάχι μετατρέπεται σε υδροκυανικό οξύ.

 Η κρίσιμη δόση για ένα παιδί είναι 10 τεμάχια, ενώ για έναν ενήλικα φτάνει τα 50 τεμάχια ανά ημέρα.

Νερό


Η υπερβολική κατανάλωση νερού δεν κάνει καλό. Η περίσσεια νερού αραιώνει την συγκέντρωση του νατρίου και καλίου στο αίμα.

 Σε σοβαρές περιπτώσεις, προκαλεί δηλητηρίαση του νερού. Πιο συχνά εμφανίζεται σε αθλητές, και σε όσους κάνουν δίαιτες χωρίς αλάτι.

 Ενώ ο κανόνας είναι 2-3 λίτρα νερό την ημέρα, πολλοί ξεχνούν ότι το νερό περιέχεται και σε τροφές.

Πράσινες πατάτες


Οι πράσινες πατάτες βλάστησης περιέχουν σολανίνη, ένα φυσικό φυτοφάρμακο που είναι τοξικό για τον άνθρωπο, ακόμη και κατά την θερμική επεξεργασία. Η δηλητηρίαση προκαλεί εμετό, διάρροια και καρδιακή ανεπάρκεια. 

Ευτυχώς, ένας ενήλικας είναι αρκετά δύσκολο να δηλητηριαστεί, και σε αυτή τη περίπτωση χρειάζεται τουλάχιστον ένα κιλό πατάτας. 

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ταϊσετε τα παιδιά. με πράσινες πατάτες. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε.
« PREV
NEXT »