ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Αθώος ο ηθοποιός για την υπόθεση βιασμού του ταξιτζήΑθώος κατά πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα του βιασμού (μειοψηφούντων των τακτικών δικαστών) κρίθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 03 Μαρτίου 2020, ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον βιασμό 25χρονου οδηγού ταξί, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου του 2018.

Αντίθετα κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατοχή ναρκωτικής ουσίας.

Λίγο αργότερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών στον ηθοποιό Γιώργο Καρκά, κάνοντας δεκτό το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου που ζήτησαν οι συνήγοροι του.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κατάμεστο ακροατήριο ενώ ακολούθησε θερμός εναγκαλισμός του κατηγορουμένου με τους γονείς του. Την ίδια ώρα η μητέρα του οδηγού ταξί ξέσπασε σε κλάματα μη μπορώντας να πιστέψει ότι ο κατηγορουμενος κρίθηκε αθώος για το βιασμό του γιου της.

«Η Δικαιοσύνη απεφάνθη, 16 μήνες ταλαιπωρίας τελείωσαν. Από αύριο ο Γιώργος Καρκάς θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στο θέατρο και τους ανθρώπους που τον αγαπούν», δήλωσε ο δικηγόρος του Βασίλης Ταούξης.

Η πρόταση της εισαγγελέως

Νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, είχε εισηγηθεί την αθώωση του Γιώργου Καρκά για το αδίκημα του βιασμού.

Ανατρέποντας το κατηγορητήριο η εισαγγελέας συντάχθηκε ουσιαστικά με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου υποστηρίζοντας στη αγόρευσή της ότι «έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά».

Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος.

«Όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση DNA της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος DNA του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί.

Ο γενετιστής κύριος Φιτσιαλος όσον αφορά στη συγκεκριμένη έκθεση εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA. Η έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας δεν αφήνει περιθώρια. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα. Ούτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρώγα».

 Για τους λόγους αυτούς κατέληξε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας «προτείνω να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού».

Αντίθετα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του ηθοποιού για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
« PREV
NEXT »