ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Τρίπολη: Ξανά σε λειτουργία το κολυμβητηριο στο ΔΑΚ

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου το κολυμβητήριο του Δήμου Τρίπολης παρέμεινε κλειστό λόγω της απολύμανσης που διενεργήθηκε για προληπτικούς λόγους στα πλαίσια προστασίας της δημοσίας υγείας από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΝΠΔΔ από σήμερα τίθεται και πάλι σε λειτουργία το κολυμβητήριο στο ΔΑΚ Τρίπολης αλλά παρόλα αυτά συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση των χώρων με αποφυγή συνωστισμού στις κερκίδες.

Επιπλέον οι υπεύθυνοι των συλλόγων θα πρέπει αν φροντίζουν για το πλύσιμο των παιδιών πριν και μετά την χρήση της πισίνας

Δείτε περισσότερα μέτρα προστασίας για τις κολυμβητικές δεξαμενές: 

Ενημερώνονται οι υπεύθυνοι λειτουργίας εγκαταστάσεων κολυμβητικών δεξαμενών για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων αποφυγής διάδοσης του νέου κορωνοϊού (SARS-CoV-2) στις εγκαταστάσεις τωνSARS-CoV-2) στις εγκαταστάσεις των) στις εγκαταστάσεις των κολυμβητικών δεξαμενών για λόγους προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας αλλά και της υγείας των λουόμενων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αρίθμ. Δ1δ/Γ.Π.οικ 14947/04-03-2) στις εγκαταστάσεις των02) στις εγκαταστάσεις των ΑΔΑ: (SARS-CoV-2) στις εγκαταστάσεις των ΨΦΓ3465ΦΥΟ-ΩΞΩ) εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας “λήψης μέτρων προστασίας της Δημόσιας υγείας στις κολυμβητικές δεξαμενές”

Ειδικότερα :

1.Την αυστηρή τήρηση όλων των όρων υγιεινής των χώρων των κολυμβητικών δεξαμενών, όπως αυτοί αναφέρονται στην ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία (SARS-CoV-2) στις εγκαταστάσεις τωνεξώστες θεατών, αποδυτήρια, καταιονητήρες, αποδυτήρια, νιπτήρες, κρήνες)

2) στις εγκαταστάσεις των. Την αυστηρή διασφάλιση της ποιότητας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών, η οποία θα βεβαιώνεται με τις απαιτούμενες δειγματοληψίες, η συχνότητα των οποίων συνιστάται να διπλασιασθεί (SARS-CoV-2) στις εγκαταστάσεις των2) στις εγκαταστάσεις των) δείγματα τουλάχιστον ανά εβδομάδα) για τη χρονική περίοδο των επόμενων 4 μηνών.

3. Το σύστημα ανακυκλοφορίας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών που θα πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς καθ΄όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, με ρυθμό που εξασφαλίζει την πλήρη ανανέωσή του σε χρόνο όχι μεγαλύτερο των 4 ωρών και σε ειδικές περιπτώσεις των 6 ωρών. Η ανανέωση πρέπει να επιτυγχάνεται είτε με συνεχή ροή νέου καθαρού νερού, είτε με ανακυκλοφορία του νερού των δεξαμενών μετά από προηγούμενο καθαρισμό και απολύμανση. Το σύστημα ανακυκλοφορίας- καθαρισμού-απολύμανσης του νερού θα λειτουργεί όλες τις ώρες χρησιμοποίησης των δεξαμενών και πέραν αυτών για τόσο χρόνο, όσος απαιτείται για την εξασφάλιση του νερού διαυγούς και κατάλληλου από μικροβιολογική άποψη.

4. Την απολύμανση του νερού σε αυτές, η οποία είναι υποχρεωτική σε όλες τις περιπτώσεις λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών ως ρητά επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

5. Τη μέτρηση του υπολείμματος χλωρίου στο νερό των κολυμβητικών δεξαμενών η οποία θα γίνεται χρωματογραφικά με τη μέθοδο DPD (SARS-CoV-2) στις εγκαταστάσεις τωνΔιαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνη) και θα κυμαίνεται αυστηρά μεταξύ 0,4 και 0,7 mg/l .

6. Την αυστηρή καθαριότητα και το σχολαστικό καθαρισμό των κολυμβητικών δεξαμενών. 
« PREV
NEXT »