ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Μητροπολίτης Μαντινείας: “Κλωτσήσαμε τον Θεό και υψώσαμε το ανάστημά μας”


Μαντινείας: “Κλωτσήσαμε τον Θεό και υψώσαμε το ανάστημά μας”

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Κεκλεισμένων των θυρών εορτάσθηκε σήμερα, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην Αγιότητα του Θεού, αλλά και των δημιουργημάτων του.

“Στην εποχή μας επλεόνασε η αμαρτία και ο άνθρωπος με αλαζονεία πίστεψε στον εαυτό του. Κλωτσήσαμε τον Θεό και υψώσαμε το ανάστημά μας, όπως οι δημιουργοί του πύργου της Βαβέλ. Θελήσαμε, να υποτάξουμε τον Θεό στα “θέλω” τα δικά μας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Ο Θεός ίσως, απέστρεψε το πρόσωπό του από εμάς για την αμαρτωλότητά μας, με αποτέλεσμα την δυστυχία και την απειλή του κορονοϊού, που απειλεί όλη την οικουμένη”.

“Η πολιτεία αναγκάστηκε να λάβει αυστηρά μέτρα, όπως και καλά έπραξε. Συνιστούμε σε όλους να εφαρμόσουν τα μέτρα αυτά. Όμως, η πολιτεία ξέχασε κάτι, ότι αν ο Χριστός δεν είναι μαζί μας, τότε τα πάντα θα είναι στη δυστυχία, την καταστροφή, το λοιμό, την επιδρομή αλλοφύλων και τους σεισμούς”.

“Θα ήθελα η Κυβέρνηση την οποία τιμούμε και εκτιμούμε να προτρέπει τους Ιερείς σε αδιάλειπτη προσευχή, να τελούν Θείες Λειτουργίες και Ακολουθίες νύχτα και ημέρα για την σωτηρία του λαού μας”.

“Για πρώτη φορά στα 2020 χρόνια τελούμε κεκελεισμένων των θυρών την Θεία Ευχαριστία, όπως και οφείλουμε να εφαρμόζουμε τους νόμους του κράτους”.

Τέλος, ο Μητροπολίτης τόνισε πως η Εκκλησία κηρύττει μια πανστρατιά μετανοίας και προσευχής και όλοι μαζί με μια καρδιά, ένα στόμα να βοήσουμε “Κύριε ελέησον” για να έρθει ο Θεός βοηθός και σκεπαστής μας”.

arxon.gr
« PREV
NEXT »