ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

''Αττικόν'': Γυναίκα θετική στο κορονοϊό γέννησε αγοράκιΣτο νοσοκομείο ''Αττικόν'' μητέρα θετική στο κορονοϊό έφερε στο κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι δίνοντας χαρά σε γιατρούς και νοσηλευτές που ανέλαβαν να την γέννα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
Η κλινική εικόνα, τόσο της μαμάς όσο και του νεογέννητου είναι αρκετά καλή με το αγοράκι να βγαίνει αρνητικό στο προκαταρκτικό τεστ για κορονοϊό στο οποίο υποβλήθηκε άμεσα.

Ο μαιευτήρας Γιώργος Χρέλιας ο οποίος πραγματοποίησε τη γέννα και η Σοφία Καλανταρίδου, διευθύντρια της Γ’ μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ μίλησαν στο ΣΚΑΙ για τη διαδικασία και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που τηρήθηκαν τη διάρκεια του τοκετού.

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα διαγνώστηκε θετική στο Θριάσιο και μεταφέρθηκε για τον τοκετό στο ΑΤΤΙΚΟΝ που είναι νοσοκομείο αναφοράς.


«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία», είπε ο κ. Χρέλιας και ανέφερε πως φορούσε μια ολόσωμη στολή «σαν αστροναύτης», τρία γάντια, γυαλιά. Παρά τις δυσκολίες, ο τοκετός ολοκληρώθηκε χωρίς καμιά επιπλοκή με καισαρική σε μία περίπου ώρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι στολές αυτές δυσχεραίνουν το έργο γιατρών και νοσηλευτών και αυτό καθιστά υπεράνθρωπες τις προσπάθειες τους για τη περίθαλψη των ασθενών.

Όπως τόνισε η κ. Καλαντερίδου, στο ΑΤΤΙΚΟΝ έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος για τοκετούς που θα λειτουργεί για όσο διάστημα χρειαστεί. Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό που συνέβαλε για να γίνουν όλα σωστά και με ασφάλεια εν όψει κορονοϊού. «Είχε γίνει εκπαίδευση πριν από λίγες ημέρες», «ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» τόνισε εξηγώντας πως η ομάδα της επιτροπής Λοιμώξεων έκανε επίδειξη της στολής που φόρεσε ο μαιευτήρας.

« PREV
NEXT »