ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κορονοϊός- Ελλάδα:48 νέα κρουσμα και 20 νεκροί


Στη καθιερωμένη ενημέρωση προέβη πριν λίγη ώρα ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμοξιωλογιας κ. Σωτήρης Τσιοδρας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 48 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας και 743 συνολικά. 20 νεκροί έως τώρα στην Ελλάδα.

Συνολικά νοσηλεύονται 134 άτομα, με 45 να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 68 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως παρατηρείται ανοσμία, δηλαδή έλλειψη της όσφρησης, σε πολλούς ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, ενώ σημείωσε πως ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία, καθώς μπορεί να προσβάλει και νέους ανθρώπους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δημοσιοποίησε νεότερα στοιχεία για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία.

Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. sms διεκπεραιώθηκαν, ενώ ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Ο κ. Χαρδαλίας διεμήνυσε:
 Όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας.
« PREV
NEXT »