ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

12η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο ΔιαδίκτυοΗ 12η Μαρτίου ορίστηκε από τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» (RSF) το 2009 ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο. Η μέρα αυτή υπενθυμίζει σε όλους μας πως υπάρχουν ακόμα χώρες ανά το παγκόσμιο στις οποίες οι πολίτες τους στερούνται το δικαίωμα της έκφρασης αλλά και της ενημέρωσης.

Η ελευθερία του λόγου αποτελεί θεμελιώδη αξία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπου η ΕΕ έχει τη δυνατότητα να δράσει, δρομολογεί προγράμματα υποστήριξης της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης. 
Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το ετήσιο Παρατηρητήριο για την πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης, το οποίο διερευνά τους κινδύνους για την ελευθερία και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης σε ολόκληρη την ΕΕ. Διευθύνεται από το Κέντρο για την Πολυφωνία και την Ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και με τρόπο συστηματικό, αντικειμενικό και επιστημονικό εξετάζει όλους τους παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Οι εκθέσεις του διατίθενται ελεύθερα και μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές οι πολίτες, οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά και οι φορείς χάραξης πολιτικής.
« PREV
NEXT »