ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κ. Τζιούμης και Α. Γεωργιάδης: Επί τάπητος το αναπτυξιακό πλάνο του δήμουΣε μια γενική αποτίμηση των όσων συζητήθηκαν τη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, προχώρησε χθες ο δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης, στις δηλώσεις που παραχώρησε στο χώρο του δημαρχείου.

Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η εξωστρέφεια του δήμου, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος στόχοι του δήμου μας με πολιτιστικό προσανατολισμό, που στοχεύουν άμεσα τόσο στην ανάδειξη της Τρίπολης με αφορμή το έτος 2021 όπου θα εορταστούν και τα διακοσάχρονα από την Ελληνική επανάσταση όσο και στην ανάπτυξη ενός πολιτιστικού προϊόντος με μακροχρόνια οικονομικά οφέλη για το δήμο μας.


Την άμεση υλοποίηση αυτών των στόχων, δεσμεύτηκε ο υπουργός, αναγνωρίζοντας τη σημαντική θέση που κατείχε η πόλη της Τρίπολης κατά τη διάρκεια της επανάστασης, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αναπτυξιακό πλάνο του δήμου, το οποίο βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρον, δίκαιο και απαραίτητο για την περιοχή μας.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της Μ.Ο.Δ α.ε (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) Γεώργιο-Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, στον οποίο παρουσιάστηκαν οι τέσσερις στόχοι του δήμου, που περιλαμβάνουν: το Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης, τη Δημοτική Πινακοθήκη, την ανάδειξη των Ιστορικών Μονοπατιών Μαινάλου και το Αναρριχητικό Πάρκο Νεστάνης. Η Μ.Ο.Δ α.ε στηρίζει την εφαρμογή συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και η δέσμευσή της, απέναντι στο δήμο, για πλήρη τεχνική υποστήριξη και άμεση υλοποίηση των στόχων, παρέχει σοβαρές ελπίδες για άμεση και ολοκληρωτική επίτευξη των τεσσάρων πρότζεκτ που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Τρίπολης, στο παρακάτω βίντεο:

« PREV
NEXT »