ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ο δήμαρχος Τρίπολης στην κοπή της πίτας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου(pics,vid)Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κ.Τζιούμης.


Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ν. Καραλή χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ιδιαίτερα δυναμικό και διεκδικητικό και επεσήμανε πως μία κοινωνία, λέγεται ότι είναι τόσο προοδευτική όσολιγότεροι αποκλεισμοί υπάρχουν στην προσβασιμότητατων ΑμεΑ στη μόρφωση, στην εργασία και σε άλλους τομείς.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρουσίασε τα έργα για τα ΑμεΑ που έχουν ήδη γίνει στο σύντομο χρονικό διάστημα που είναι στη διοίκηση του Δήμου.

Αρχικά μίλησε για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ το οποίο θα δημοπρατηθεί στις 15/2 και αναμένεται να λειτουργήσει πολύ σύντομα (σε 2-3 μήνες).

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είπε ότι έχει ετοιμαστεί η μελέτη για το ειδικό σχολείο και αναμένεται πρόσκληση είτε από την Περιφέρεια είτε από το Υπουργείο για να ενταχθεί η κατασκευή του που θα γίνει στην περιοχή του Τεχνικού Λυκείου. Ως τρίτο θέμα ο κ.Τζιούμης παρουσίασε την πρόταση που έχει γίνει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για να φτιαχτούν προσβάσεις για μαθητές ΑμεΑ σε όλες τις τουαλέτες των παιδικών σταθμών και των σχολείων της Τρίπολης.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος πέρα από τις ευχές του τόνισε ότι θα είναι δίπλα σε όλα τα αιτήματα των ΑμεΑ στο μέτρο των δυνατοτήτων του ενώ θεώρησε αυτονόητο ότι σε μια μεγάλη παρέμβαση που θα γίνει στα πεζοδρόμια της πόλης θα υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές για προσβασιμότητα των ΑμεΑ.« PREV
NEXT »