ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Μνημόσυνο το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη από την Παγγορτυνιακή Ένωση (pics)Την Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2020 τελέστηκε απο την Παγγορτυνιακή Ένωση το καθιερωμένο μνημόσυνο του Ελευθερωτή του Γένους μας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Ιωαννίδης, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρύκη. Εξέφρασε δε τα συγχαρητήρια εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου προς το συμβούλιο της Παγγορτυνιακής Ένωσης για την κίνηση αυτή. 

Μετά το πέρας της τελετής μίλησε για τον Ήρωα η καθηγήτρια Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Βασιλική Χρυσανθοπούλου.

Στη συνέχεια όλοι εν πομπή με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, κατευθύνθηκαν στον παρακείμενο ανδριάντα του Γέρου του Μοριά, προ της Παλαιάς Βουλής, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν δάφνινα στεφάνια από την Παγγορτυνιακή Ένωση και το Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου. 

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του τμήματος του χορευτικού του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου που πλαισίωνε την εκδήλωση φορώντας παραδοσιακές φορεσιές.
« PREV
NEXT »