ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Εξόρμηση του ΣΑΟΟ στα Γορτυνιακά Όρη (pics)Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων μαζί με τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά συλλογικά μια θαυμάσια εξόρμηση στα Γορτυνιακά Όρη. 


Ξεκινώντας από την ιστορική τοποθεσία «Σωρός της Γριάς» (όπου στις 11 Μαΐου 1826 ελληνικά στρατεύματα υπό τους Δ. Πλαπούτα και Φ. Δάρα, νίκησαν τις ορδές του Ιμπραήμ), ανηφορίσαμε προς την κορυφή Αρτοζήνος. Φτάνοντας στην κορυφή (1362 μ.), απολαύσαμε τη θέα προς Χελμό, Ζήρεια, Ερύμανθο, Μαίναλο, Ταΰγετο, τη Γκιώνα και τον Παρνασσό. Ορατό ήταν ακόμη και το Κατάκολο.

 Στη συνέχεια κατηφορίσαμε ομαλά για να ξαναπάρουμε την ανηφόρα για το Χαλασμένο Βουνό (1368 μ.), από όπου η θέα ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Και στις δύο καταβάσεις περάσαμε μέσα από παλαιούς σιτοβολώνες {ιξού και η ονομασία του όρους, Αρτοζήνος [Άρτος +Ζηνός (Διός)}.

Από το Χαλασμένο Βουνό, περπατώντας σε πεζούλες και κατά τμήματα σε χωματόδρομους, συναντήσαμε τον Δημοσθένη (βοσκό της περιοχής), λίγο πριν πάρουμε το δρόμο για τη Ζάτουνα. 

Ο «καλός ποιμήν», μας έδωσε οδηγίες για τη συνέχεια της πορείας. Έπειτα από 5 ώρες πορείας, αφιχθήκαμε στη Ζάτουνα, όπου σκορπιστήκαμε στις ταβέρνες τις περιοχής.
« PREV
NEXT »