ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Παναγιώτης Νίκας: Η αρωγή του ΚΕΠΕ στη μεταλιγνιτική εποχή και το μάστερ πλαν


Ορίστηκε σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα θέματα της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας με τον πρόεδρο του ΚΕΠΕ Παναγιώτη Λιαργκόβα

Αναλυτικά το Δ.Τ. της περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρει τα εξής:

Σύμβουλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα θέματα της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή θα αποτελέσει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Αυτό συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχε τη Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον πρόεδρο του ΚΕΠΕ Παναγιώτη Λιαργκόβα και άλλα στελέχη του εν λόγω Κέντρου.

Ειδικότερα, το ΚΕΠΕ -στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που αναμένεται να υπογραφεί- θα συνδράμει, αφ’ ενός την Περιφέρεια στο μάστερ πλαν της για την προοπτική της περιοχής της Μεγαλόπολης κατά τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και αφ’ ετέρου τον περιφερειάρχη ως προς τη διαμόρφωση των προτάσεών του στη Συντονιστική Επιτροπή της οποίας ο Π. Νίκας είναι μέλος.

Υπενθυμίζεται ότι η υπό τον Κωστή Μουσουρούλη εν λόγω επιτροπή -στην οποία μέλη είναι, μεταξύ άλλων, οι περιφερειάρχες Πελοποννήσου Π. Νίκας και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης-, αποτελεί την ομάδα εργασίας που υπό την εποπτεία της Διυπουργικής Επιτροπής θα καταρτίσει και θα υλοποιήσει το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης και θα συντονίσει τις συνδεόμενες με αυτό δραστηριότητες.
« PREV
NEXT »